İhraç edilen müdürlere casusluk operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İhraç edilen müdürlere casusluk operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 01:39

İSTANBUL merkezli 20 ilde, “casusluk, sahtecilik, yasadışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından yeni bir operasyon başladı.

Haberin Devamı

Mülkiye ve polis başmüfettişleri, yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili yaptıkları araştırmada, Organize Şube’de gerçekleştirilen operasyonlarda yasadışı dinleme kayıtları tespit etti. Müfettişler, operasyon dosyalarını inceledikten sonra yasadışı dinleme kararlarının altında imzaları bulunan polislerle ilgili hazırladıkları raporu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı başlattığı soruşturmada, polislerin ‘casusluk, sahtecilik, yasadışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’ suçlarını gerçekleştirdikleri iddiasıyla operasyon kararı aldı.

20 İLDE

İhraç edilen polis müdürleri Narkotik’ten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile bağımsız milletvekili adayı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da arasında bulunduğu 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık, dün sabah saatlerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne operasyon talimatı verdi. İstanbul ile birlikte 20 ilde eşzamanlı başlatılan operasyonda Mahir Çakallı’nın da arasında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Ardıç ile birlikte 8 kişi adreslerinde bulunamadı.

Ergenekon odatv, şike

Haberin Devamı

NAZMİ Ardıç, Organize Şube Müdürü olduğu dönemde, kamuoyunda çokça tartışılan Ergenekon, odatv, Askeri Casusluk ve Şike soruşturmalarının başındaki isimdi. Bu operasyonlar, isimsiz ihbar mektupları, sahte isimle dinleme, delil üretme suçlamalarının hedefi oldu. Ardıç, 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda da Organize Şube’nin başındaydı. Bu operasyonda Fatih Belediyesi ve TOKİ ihalelerindeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından Ardıç, diğer şube müdürleri ile birlikte görevden alındı ve geçen yıl ihraç edildi.

BAKMADAN GEÇME!