İhmalkârlık ve umursamazlık bizi can dostumuzdan ayırdı

Sevgili hayvan dostları, yaşadığımız büyük acıyı sizlerle paylaşmak istiyorum... Cuma günü canımız Alishia’yı göz göre göre, pisi pisine kaybettik...

Haberin Devamı

Yedi yıl boyunca gözümüz gibi baktığımız, yaşam kaynağımız, biricik kızımız, ihmalkârlık, umursamazlık ve mesleki bilgi yetersizliği nedeniyle ölüme gönderildi.

Bir süredir Alishia’mızın görme yeteneğinde bir azalma gözlemliyorduk. Önce katarakt sandık. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde çeşitli tahliller yapıldı ve görüldü ki kızımızın hiçbir sağlık sorunu yok.

Çok saygıdeğer, işinin ehli Prof. Dr. Rıfat Vural tahlilleri yaptıktan sonra, bir de başka bir profesörün görmesini istedi. Biz de çekinerek bu kişiden randevu aldık.

Bu kişi önce kızımla beni iki saat bekletti. Sadece gözünün retinasını inceleyecekti. Daha sonra yavrumu küçük bir odaya aldılar ama ben onu yalnız bırakmak istemedim, profesör ve iki asistanının bulunduğu odaya girdim.

NEFESİNİ KONTROL ETMEYİ UNUTMUŞLAR

Yavrucuğuma önce damardan bir doz katı anestezik madde verdiler ve gözünü incelemeye başladılar. Sonra ikinci dozu da verdiler. Bu arada laubali bir tarzda, “Kızımız da iyi içiciymiş” gibi çirkin espriler yapılıyordu.

Bir türlü sonuçtan tatmin olmadılar. Sanırım 20-25 dakika sonra, kızımızın gözüne defalarca iğne batırırken, profesör “Bir doz daha verelim” dedi. Sonradan öğrendik ki, üst üste üç doz anestezi asla verilmezmiş.

Akabinde bir telaş başladı. “Köpek nefes almıyor” dediler. O arada Alishia’nın solunumu durmuş. Kızımızın nefesini kontrol etmeyi unuttuklarını itiraf ettiler.
Bu nasıl bir ihmalkârlıktır, nasıl bir umursamazlıktır?

Sonra kalp masajı, adrenalin iğneleri yaptılar. Fakat kızımızı hayata geri döndüremediler. Sevgili köpeğimiz göz göre göre öldü. Kızımızı bizden ayırdılar.

DOSTLUĞUMUZUN BU KADAR KISA SÜRECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİK

Alishia’mız, şimdi HAYKOD Mezarlığı’nda ışıklar içinde yatıyor...

Bu en zor günümüzde yalnız bırakmayan, acımızı paylaşan, HAYKOD’un vefakâr yüreği Aynur Altun’a ve diğer HAYKOD çalışanlarına minnettarız.

Evimize geldiği günden beri bize çok şey katan biricik köpeğimiz, sevgili kızımız Alishia’mız sana çok teşekkür ediyoruz.

Dostluğumuzun bu kadar kısa süreceğini hiç düşünmemiştik. Hayvan sevgisinden bihaber birileri seni bizden ayırdı.

Sen bize sadece koşulsuz sevgiyi öğrettin canım Alishia’cığım. Yolun açık olsun tatlı kızım. Bir gün mutlaka yine buluşacağız...
Murat-Nazlı Atak
e-mail: atakm8@yahoo.com

Haberin Devamı

Sevgili köpeğinizin ölüm nedeninin ihmalkârlık, mesleki bilgisizlik ve en önemlisi hayvan sevgisizliği olduğunu düşününce, gerçekten dehşete düşmemek elde değil.
Bence hayvan sevmeyenlerin asla veteriner hekim olmaması gerekiyor.
Bir başka okurumdan da aynı profesör hakkında, kedilerini işkence eder gibi ve gereksiz yere uyuttuğu bilgisi gelmişti.
Böyle kişilerin hâlâ fakültede eğitim verebilmesi, ülkemizin acı bir gerçeği olsa gerek...

Haberin Devamı

Ankara’nın üç derneği birleşti

5 Haziran Çevre Günü yaklaşırken, Hayvanları Koruma Derneği (HAYKOD), Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma, Geliştirme, Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı ile Doğa ve Çevreyi Koruma Yaşatma Derneği (DOğÇEV) aynı platformda birleşti.

Bu üç dernek, doğal hayatı ve her tür hayvanın yaşam hakkını korumak amacıyla “Ankara Doğal Yaşamı Koruma Platformu”nu (ANDOYA) hayata geçirdi.

Bu platformu kurmaktaki amacımız; doğanın her kademesindeki muhtaç hayvanların yaşaması için çare, çözüm, destek, dayanak olmak, doğal yaşam hakkının kutsallığını yasalarla uygulatmak, birlikten doğan gücümüzle tüm dünyaya örnek olacak projeler yaratmak ve can çekişen doğaya çalışmalarımızla soluk aldırmaktır.

Bu bilgiyi okurlarınızla paylaşır ve bizlere destek olmaları için çağrıda bulunursanız seviniriz.

ANDOYA Platformu
e-mail: andoyaplatformu@gmail.com

Haberin Devamı

Birlikten güç doğacağı düşüncesine her zaman inanmışımdır.

Hele sizler gibi değerli grupların birleşmesi, eminim sevgili dostlarımız açısından büyük bir şans olacaktır.

Sizlere her zaman yardıma hazırım. Yolunuz açık olsun...

Yazarın Tüm Yazıları