İHH, Suriye’de 1 milyon kişiye Ramazan yardımı ulaştıracak

Güncelleme Tarihi:

İHH, Suriye’de 1 milyon kişiye Ramazan yardımı ulaştıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 11:57

İHH, Suriye’de 1 milyon kişiye Ramazan yardımı ulaştıracak

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaklaşık 1 milyon kişiye yardım ulaştırmayı planlıyor.
İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Suriye'deki ailelere Ramazan sevinci yaşatmak istediklerini söyledi. Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki ailelere gıda, hijyen paketi, ekmek ve iftarlık kumanya dağıtımı yapacaklarını belirten Tosun, "8 yıldan bu yana olduğu bu yılda Ramazan ayında savaş mağduru aileleri yalnız bırakmayacağız. ‘Paylaşmanın tam vakti’ diyerek başladığımız çalışmalarımızda ihtiyaç sahibi yetim ve dullar başta olmak üzere Suriyeli kardeşlerimizin sofralarının tebessümle geçmesine vesile olmak istiyoruz" dedi.

İHH, ayrıca Suriye’nin İdlib, Hama ve Halep kırsallarının yanı sıra terör örgütlerinden temizlenen ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), kontrolündeki Afrin’de gıda kolisi ve iftar kumanyası dağıtacak. Doğu Guta’dan göç eden ailelerin yaşadıkları kamplar ile yetim çocukların yaşadığı bölgelerde toplu iftar organizasyonu düzenleyeceklerini ve kıyafet yardımı yapacaklarını belirten Tosun, "Türkiye’nin 81 ilinden, genelde ise dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yardımları Suriye içerisinde en az bir milyon savaş mağduru kişiye ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!