İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım:

Güncelleme Tarihi:

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 22:44

- "Sadece İsrail için değil, tüm zalimler için tehdidiz ve tehdit olmaya devam edeceğiz"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Sadece İsrail için değil, tüm zalimler için tehdidiz ve tehdit olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yıldırım, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeryüzündeki İyiliğin Direniş Öyküsü Konferansı"nda yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli yardım kuruluşları arasında olduklarını bildirdi.

Kendilerini "sevap avcıları" olarak gördüklerini ve dünyanın neresinde bir mağdur millet varsa oraya koştuklarını belirten Yıldırım, zulüm gören Müslümanlar dışında farklı dinlere mensup insanlara da yardım ellerini uzattıklarını anlattı.

Çalışana Allah'ın yardım ettiğini, bunun için Müslümanların zulüm karşısında boyun eğmemesi, direnmesi ve çalışması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bütün savaşların olduğu bölgelerde İHH var. Gördüğünüz her bombardımanın altında da olduk. Suriye'de, Bağdat'da, Çeçenistan' da, Orta Afrika'da olduk. Mali'de, Keşmir'de, Patani'de olduk. Arakan'da, Doğu Türkistan'da olduk. Bunları yaparken sizlere güveniyoruz. Size ihtiyacımız var. Bunu yaparken sırtımızı Allah'a dayıyoruz ama bir de diyoruz ki 'Arkamızda Türkiye'nin ve dünyanın her tarafından kardeşlerimiz var.' Mesela Mavi Marmara'dan sonra bizi yıkmaya çalıştılar değil mi? Vallahi billahi sizler bize sahip çıktınız. Halk olarak sahip çıktınız, desteğinizi artırdınız, İsrail'i yerle bir ettiniz. Allah, hepinizden razı olsun. İnşallah Mescid-i Aksa'ya yürüyeceğiz, hiç tereddüt etmeyin. Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim'i yerlere attılar. Buradan herkese sesleniyorum. Ticaret artmış. Batsın böyle bir ticaret. Sen İsrail'le bu ticareti yapma. O yerlere atılan Kur'an-ı Kerim, ticaret yapan tüccar Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i değil mi? Bu Yahudiler, bu siyonistler parayı çok sever. Hele ticareti bir kes, inanın Mescid-i Aksa'ya bile giremezler."

Yıldırım, Müslümanların, Tevrat'ı, İncil'i yere atamayacağını, buna Allah'ın izin vermediğini ancak insanlık düşmanlarının Kur'an-ı Kerim'i yere attığını söyledi.

Haberin Devamı

Filistin halkının, özgürlüğüne kavuşacağını ifade eden Yıldırım, "O Kur'an-ı Kerim'i yere attılar ya, şımardılar ya, Allah'ın izniyle çok yakında göreceksiniz, bakın Mavi Marmara'ya katılan Avrupalı sosyalistlerin partileri, Fransa'da, İngiltere'de, İsveç'te, İspanya'da Filistin Devleti'ni parlamentoda tanıttılar. İnşallah özgür Filistin olacak, hiç tereddüt etmeyin" diye konuştu.

- "İsrail'in kuyruğuna basıyoruz"

Bülent Yıldırım, siyonizmin bir virüs olduğuna ve yıkılacağına inandıklarını dile getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın, İHH İnsani Yardım Vakfının kendileri için büyük bir tehdit olduğunu söylediğini hatırlatan Yıldırım, "Elhamdülillah sadece İsrail için değil, tüm zalimler için tehdidiz ve tehdit olmaya devam edeceğiz. İsrail Dışişleri Bakanı çıktı, 'İHH, bizim için tehdittir' dedi, arkasından MİT'in tırları, Kilis baskını, Selam ve Tevhid dosyası geldi. Ya nasıl oluyor? İsrail'in kuyruğuna basıyoruz, Mavi Marmara'yla başka bir yerden niye ses çıkıyor? Bana bunu söyleyin" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım, dünyanın her yerinde yetim başı okşamaya, siyonizme karşı olmaya devam edeceklerini belirtti.

Arakan'da, Filistin'de olmayı, kataraktlı gözleri açmayı sürdüreceklerini bildiren Yıldırım, "Şu anda Afrika'da tıp fakülteleri açıyoruz. Afrikalı gençlerimiz, tıp fakültelerimizde yetişsin ve Afrika'nın sağlığıyla ilgilensin. Somali'de ziraat fakülteleri açıyoruz. Hani siz Somali'yi açlığa mahkum ediyordunuz. Şu anda ziraat fakültesi açtık. Mezunlarımız da var. Göreceksiniz, dünyaya Somali'den ve Afrika'dan gıda gidecek" değerlendirmesinde bulundu.

Konferansa, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vakfın yöneticileri ve gönüllüleriyle vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!