İHH, Azez'de anaokulu açtı

Güncelleme Tarihi:

İHH, Azezde anaokulu açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 16:56

İHH, Azez'de anaokulu açtı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye sınırındaki Suriye’nin Azez kentine bağlı Babuselam kampında yetim öğrenciler için anaokulu inşa ederek hizmete açtı.
Türkiye sınırına yakın bölgede kurulan ve 9 bin 500 Suriyeli'nin barındığı Babuselam kampında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 3 ile 5 yaşlar arasındaki yetim çocuklar için anaokulu inşa edildi. Anaokulu, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Suriye İHH Yetim biriminden sorumlu Ghassan Kenco, "Bu kampımızda 125 yetim aile bulunmaktadır. Bizler bu ailelerin çocuklarının tüm eğitim masraflarını ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çocuklarımız babalarını veya annelerini savaş esnasında kaybeden yetimlerimiz. Burada 5 bayan öğretmenimiz görev yapacak. Bu öğretmenlerimizin giderleri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bizler bu yeni anaokulumuzla çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenecekler.  Böylelikle savaşın kötü hatıralarını bir nebze olsa dahi unutmuş olacaklar" dedi.
İlk defa okulla tanışan minik çocuklara çeşitli hediyeler ve kırtasiye malzemesi dağıtılan törende yüzleri boyanan yetim miniklerin mutlulukları gözlerinden okundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!