İHD: Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini kınıyoruz

Güncelleme Tarihi:

İHD: Öğretmen Necmettin Yılmazın öldürülmesini kınıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 17:53

İHD: Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini kınıyoruz

Haberin Devamı


ANKARA (DHA) - İHD, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini kınayarak yaptığı açıklamada, "Necmettin Öğretmenin öldürülmesini kınıyor; ailesi, sevenleri ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini kınayarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Şanlıurfa Siverek'te öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz'ın 16 Haziran 2017 günü memleketi Gümüşhane'ye otomobili ile giderken Dersim Pülümür yolu üzerinde silahlı bir saldırıya maruz kaldığı, aracının yakıldığı ve kendisinden haber alınamadığı öğrenilmiştir. Bu hususta ailesi, Dersim şubemize ve genel merkezimize başvuru yaparak yardım talep etmiştir.
 
NECMETTİN ÖĞRETMENİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINIYOR; AİLESİ, SEVENLERİ VE TÜM EĞİTİM CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ
Ancak HPG isimli internet sitesinde yapılan duyuruda Necmettin Yılmaz'ın öldürüldüğü yönünde açıklama yapılmıştır. Güvenlik makamları ve adli makamlar bu olayı araştırmış ve maalesef 12 Temmuz günü Pülümür Çayı üzerinde öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait cansız bedenin bulunması ile olayın doğruluğu anlaşılmış, bu bilgi Tunceli Valiliği tarafından da teyit edilmiştir. Necmettin Öğretmenin öldürülmesini kınıyor; ailesi, sevenleri ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. İHD olarak tekrar belirtmek isteriz ki yaşam hakkı, herkes için güvence altında olan bir haktır.
 
İHD OLARAK BİZLER, HEM 'İNSAN HAKLARI HUKUKU'NU HEM DE 'İNSANCIL HUKUK'U TEMEL ALIYORUZ
Bilindiği gibi İHD olarak bizler, hem 'insan hakları hukuku'nu hem de 'insancıl hukuk'u temel alıyoruz. O nedenle de sadece devletten kaynaklı hak ihlallerine değil silahlı örgütlerin sebep olduğu ihlallere de karşı çıkıyoruz. İnsancıl hukukun en önemli belgeleri olan Cenevre Sözleşmeleri'nin ortak 3. Maddesi ve bu Sözleşmelere Ek 2 nolu Protokol yasak eylemleri saymaktadır. Buna göre, rehin almalar, işkence ve kötü muameleler, herhangi bir şekilde çatışma dışında kalmış kişilere yönelik şiddet uygulamaları, bu belgelerde sivil nüfusa yönelik yasaklanmış eylemler, kadınlara, çocuklara, hasta ve yaralılara yönelik yasak eylemler, yasaklanmış silahları kullanmalar, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları tahribe yönelik eylemler insancıl hukukun ihlal edilmesidir. İHD olarak hangi gerekçeyle olursa olsun, yaşam hakkını ortadan kaldıran infazlara karşı çıkıyor ve kınıyoruz; benzer türden ihlallerin de bir daha yaşanmamasını diliyoruz." 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!