'İhanet edenler iktidarda'

Güncelleme Tarihi:

İhanet edenler iktidarda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 00:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast düzenleneceği iddiasıyla Genelkurmay’ın ‘kozmik odası’nda yapılan aramaya ilişkin, “Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek, vatana ihanettir; ihanet edenler iktidardadır” dedi. Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

109 YIL SONRA ÖZGÜRLÜK YOK
“24 Temmuz, basın bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 109’uncu yılıydı. Ama 109 yıl sonra Türkiye’de medya özgürlüğü yok. Geldiğimiz şu acı tabloya bakın.

DENSİZ KALKMIŞ...
15 Temmuz darbe girişimini hepimiz yaşadık, kaygıyla. Şimdi bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; ‘15 Temmuz’u Atatürkçüler, Ulusalcılar yapmış olabilir’ diyor. FETÖ örgütünün lideri diyor. Sen Balyoz ve Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri, demokrasiye bağlı paşaları, subayları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Sen Balyoz, Ergenekon davalarının savcısıyla aynı menzile yürürken biz yine adalet, hak, hukuk diye bağırmıyor muyduk? Binlerce insana kan kusturdunuz, yine o dönemde mazlumlara biz sahip çıktık. AK Parti size devleti teslim etti. Biz F tipi yapılanma derken onlar size ‘hürmetli hocaefendi’ diyorlardı. Asla unutmadık.

İKİ CAMBAZDAN BİRİ DÜŞTÜ
Her istediğinizi verdiler. ‘Türkiye’nin tüm sırlarını istiyoruz’ dediniz, size kozmik odayı verdiler. Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek, vatana ihanettir, ihanet edenler iktidardadır. Utanmadan, sıkılmadan ‘Bu darbe girişimini Atatürkçüler yapmış’ diyor. Asıl, sorumlu seninle birlikte, sana devleti teslim edendir. Sana devleti temsil edenlerden er geç hesabını soracağız, kimse unutmasın. Bir ipte iki cambaz oynamaz, iki cambazdan biri düştü, o da düşecek göreceksiniz.

PARTİLİYSEN HER ŞEY SERBEST
Kolektif suç ilan ettiler, bir kişiyi suçladılar annesini, babasını, beşikteki çocuğu suçladılar, böyle bir hukuk, adalet mi olur? Pasaportlarına el koydular, yurtdışına çıkmak yasak. Bir dilim ekmek vermediler, ‘ağaç kökü yesinler’ dediler. Ağaç kökünü yiyecek olan sizsiniz. Masum insanlara neden bunu söylüyorsunuz? Bütün mazlumlara sahip çıkacağız, hiç kimsenin endişesi olmasın, bizi suçlayamazlar. Çünkü biz temiziz, akız ak. Kenan Evren, ‘Asmayalım da besleyelim’ demişti, bu da ‘Devlet mi besleyecek’ diyor. Tam darbeci kafası. Partiden olmadın mı ağaç kökü yiyeceksin. Partiden olursan her şey serbest, çocuklara tecavüz bile serbest partili olursan.”

İBADET EDENE TEKME ATILMAZ
 “İSRAİL ve Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa’da ibadet yapılmasını yasaklamasını asla kabul edemeyiz. Mescid-i Aksa’nın İslam alemi için ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Mescid-i Aksa üzerinde pek çok kişinin, inanç önderinin, komutanın gölgesi vardır. İsrail hükümetinin bizim duyarlılıklarımızı kabul etmesi gerekir. İbadet yerinde şiddet olmaz, ibadet eden insana tekme atılmaz. Her inanca saygı göstermek, insan olmanın varlık nedenidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!