İhale Karbil'in

Güncelleme Tarihi:

İhale Karbilin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 11:21

İZMİR’de toplu ulaşımında kullanılan ve belediyenin farklı hizmetlerinde de yaygınlaştırılmaya başlanacak elektronik ücret sisteminin 44 ay süreli ihalesini, 45 milyon 637 bin 117 TL’lik tek teklifi veren firma olan ve mevcut sistemi yürüten Cardtek (Kartek) şirketler grubuna bağlı Karbil Yazılım ve Bilişim kazandı. İhale komisyonu kararına 10 gün içinde itiraz olmaması durumunda sözleme imzalanacak.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde 7 Aralık Pazartesi günü yapılan elektronik ücret sistemi ihalesine sadece Karbil Yazılım ve Bilişim teklif verdi. E-Kent Teknoloji ve Ödeme Sistemleri şartnameyli ilgili şikayetleri reddedildiği, Kentkart Marmara Elektronik ise sistemi kurmak için verilen zaman yeterli olmadığı için teklif vermedi. İhale Komisyonu teklifi ve firmanın belgelerini inceledikten sonra kararını verdi. Yaklaşık maliyetin 59 miyon 280 bin 797 TL olduğu ihaleyi 45 milyon 637 bin 117 TL teklif veren Karbil Yazılım ve Bilişim kazandı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’ndan (EKAP) ilan edilecek ihale sonucuna 10 günlük süre içinde itiraz olmaması durumunda firma ESHOT tarafından sözleşmeye davet edilecek. Ocak ayında başlayacak sözleşmenin süresi 44 ayı kapsayacak.

Elektronik ücret toplama sisteminde Ocak 2015 tarihinde yapılan ihaleyi 16 yıldır bu hizmeti veren Kentkart firmasının kaybetmesi Kartek’in kazanmasıyla başlayan itirazlar nedeniyle Kamu İhale Kurumu’na (KİK) yansıyan kriz, Haziran ayında yeni firmanın sistemi yönetmeye başlamasıyla da bitmedi. Eski firmanın şifreleri vermediği iddia edilen süreçte mevcut kenkartlarda sorun yaşandı. Belediye mağduriyeti önlemek için bir süre kartsız geçişe izin verdi. Temmuz’dan itibaren sistem düzeldi. Kentkart, Büyükşehir Belediyesi’nin şikayeti sonrası ihale yasaklısı oldu. Öte yandan Ankara 11. İdare Mahkemesi, Kentkart firmasının ihaleye itirazlarını reddeden KİK kararının iptali için açtığı davada, Kentkart’ı haklı bularak yeni firma Kartek’in iş deneyiminin yetersiz olduğu gerekçesiyle, KİK kararının yürütmesini durdurdu. KİK, ESHOT’un ihaleyle ilgili yeniden değerlendirme yapmasını istedi. ESHOT, tek firma kalan Kentkart da ihale yasaklısı olduğu için ihaleyi iptal etti. Geçiş döneminde 4 aylık pazarlık usulü ihale yapan ESHOT, 44 aylık son ihalenin yapılması kararı aldı. İhale ESHOT, İZULAŞ, METRO, İZDENİZ, İZBAN, İZFAŞ ve daha sonra sisteme entegre olacak hizmet birimlerini de kapsadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!