Çavuşoğlu'ndan PKK'lıların görüntülerine tepki

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlundan PKKlıların görüntülerine tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 11:05

İHA'nın haberine göre, terör örgütü DEAŞ'ın dünkü Kerkük saldırılarının ardından PKK'lı teröristlerin peşmergeye destek olmak için bu kente girdiğine dair fotoğraflar yayınlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK’lı teröristlerin Kerkük’e girdiği yönündeki haberlerle ilgili olarak, “Biz oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) PKK’lı teröristlerin Kerkük’e girdiğini açıkladı. Kerkük Sesi Gazetesi ise PKK'lı teröristlerin fotoğraflarını yayınladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği, PKK’lı teröristlerin Kerkük’e girdiğini açıkladı. TKÜUGD Başkanı ve Kerkük Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, 21 Ekim günü PKK'lı teröristlerin başta Kerkük Kalesi olmak üzere kente girdiklerini kaydetti.

Yavuzaslan, "21 Ekim günü sabaha karşı DEAŞ militanlarının kente saldırması üzerine oluşan kaos ortamından faydalanan PKK'lı teröristler kente girdi. Başta Kerkük Kalesi olmak üzere birçok kritik noktada peşmergenin izin vermesiyle PKK’lı militanlar konuşlandı" ifadelerini kullandı.

Yavuzaslan, Irak'ta DEAŞ’a karşı mücadelede PKK'lıların yer almasının örgütü legalleştirme için yapıldığını söyledi. TKÜUGD, bazı medya organlarında PKK'lılarla ilgili haberlerde örgüt üyeleri için bilinçli olarak kampanya yürütüldüğünü açıkladı. Dernekten yapılan açıklamada, "Son günlerde Suriye ve Irak'ta DEAŞ'la mücadele sırasında PKK'lı teröristlerin haberleri yürütülen kampanya ile taraflı yapılmaktadır. Terör örgütü üyelerinin foto ve görüntüleri sözde teröre karşı mücadele eden savaşçılar algısı oluşacak şekilde yapılmaktadır" denildi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlundan PKKlıların görüntülerine tepki

ÇAVUŞOĞLU: OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği 25’inci İstişare ve Değerlendirme toplantısına katılmak için geldiği sırada otelin girişinde merdivenlerden düşerek bileğini kıran AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Hastane ziyaretinin ardından Aydın’ın durumu hakkında kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Aydın’ın durumunun iyi olduğunu ve öğle saatlerinde taburcu edileceğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, “Kendisi gayet iyi, biraz sonra da çıkabilir. Hiçbir hayati tehlikesi yok zaten burada üniversitede başta Rektörümüz, Başhekimimiz olmak üzere bütün hocalarımız ilgilenmiş. Son derece iyi, kolunda biraz çatlaklık var. Birkaç tane de düşmenin vermiş olduğu şey var. Dikişler atılmış bugün öğlende sonra çıkış olacak. Hiçbir problem yok gayet iyi çok şükür” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Çavuşoğlu bir gazetecinin “Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar Arası Gazeteciler Derneği, PKK’lı teröristlerin Kerkük’e girdiğini açıkladı, yorumunuz ne olacak, neler söyleyeceksiniz?” sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:

“Biz oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz. Zaten Türkiye şu anda da koalisyonun içinde yer alıyor. Aktif bir şekilde hem koalisyonun güçleri ile birlikte hem de yerel güçlerle birlikte hem de hava kuvvetlerimiz ile birlikte içerisindeyiz ve bu gelişmelere de müsaade etmeyeceğiz. Olayları ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz.”

Haberin Devamı

Çavuşoğlundan PKKlıların görüntülerine tepki

"KOALİSYONUN İÇİNDEYİZ"

Öte yandan Çavuşoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, Türk askeri tarafından Başika'da eğitilen Ninova Muhafızları hakkında, "Esasen bu güçler Musullu yerel güçlerdir. İleride Musul'un güvenliğini, DEAŞ sonrası, temin etmek için, sağlamak için bu güçlerden faydalanmak gerekiyor. Şu an operasyonun içinde aktif rol alıyorlar" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca, "Türkiye, Suriye'deki koalisyonun da içinde, Irak'taki koalisyonun da içinde. Şu an Hava Kuvvetlerimiz olarak koalisyonun içindeyiz. Havadan ne zaman, nereye, nasıl operasyon yapılacak, bunların kararını askerler verecek" dedi.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'NİN KARA OPERASYONUNA KATILMASI..."

Çavuşoğlu, "(Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu) Kara operasyonunu, değişik gruplar yerine milli ordunun bizzat yönetmesi gerekiyor. Peşmerge var, bizim eğittiğimiz Ninova güçleri var, diğer taraftan arazideki güçler var. Şu anda orada bulunan ülkelerin ya da Türkiye'nin kara operasyonuna katılması söz konusu değil. Amerikan güçlerinin önceden top atışları oldu. Ama ihtiyaç duyulursa özellikle özel kuvvetlerimizin yerel güçlere desteği konusunda, tabii ki katılır” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(Fırat Kalkanı Harekatı) Eğer YPG/PYD bulundukları yerlere çekilmezlerse ve DAEŞ'a karşı operasyon yapan Özgür Suriye Ordusu'na saldırmaya devam ederse biz de gereğini yaparız. Hani YPG iyiydi, hani YPG DEAŞ'a karşı mücadele ediyordu. Neden DEAŞ'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na, yerel güçlere, ılımlı muhalefete saldırıyor. Demek ki YPG/PKK'nın amacı DEAŞ'la mücadele değildir, kendi kantonunu oluşturmaktır. Şu andaki operasyonları da buna yönelik bir tehdit olarak görüyor. Esasen burada bir terör koridorunun oluşmasına müsaade etmeyeceğimizi başından beri söyledik. Dolayısıyla adam gibi durmazlarsa biz de gereğini yaparız" diye ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!