Iğdır'da öğrenciler sinema ile buluşuyor.

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda öğrenciler sinema ile buluşuyor.
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 11:14

Iğdır'da öğrenciler sinema ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-Iğdır Valiliğinin başlatmış olduğu, 'Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor Projesi' kapsamında öğrenciler ücretsiz bir şekilde sinemaya götürülüyor.
    Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü kordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Iğdır Belediye Başkanlığının katkılarıyla 9273 öğrenci, 24 Ekim 2017-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yaklaşık iki ay boyunca Belediye Başkanlığınca tahsis edilen otobüslerle okullarından alınıp kültür merkezinde sinema izlettirilerek tekrar okullarına bırakılacak.
    Projenin İl koordinatörlüğü görevini yürüten Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kutbettin Yıldızlı öğrencilerin bu uygulamadan çok mutlu olduklarını daha önce sinemayla hiç tanışmamış öğrencilerin ilk defa sinema salonunda sinema izleme imkanını bulduklarını bu yönüyle de amacına hizmet eden çok güzel bir uygulama olduğunu ifade etti. 
    Sinemada Ertuğrul 1890, 120, İksir (Animasyon), Son Mektup, Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu (Animasyon) gibi  Mili Eğitim Bakanlığınca belirlenen yerli yapımı olan  toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturan filimler oynatılıyor.
    Öğrencilerde “Çok güzel bir proje Iğdır Valiliğine, Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederiz. İlk defa bir sinemada film izledik çok mutluyuz" dediler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!