Iğdır’da güneş enerji konferansı

Güncelleme Tarihi:

Iğdır’da güneş enerji konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 10:23

Iğdır’da güneş enerji konferansı

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-Iğdır Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından 'yenilebilir enerji' konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa Vali Ahmet Turgay Alpman, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Turan, Sosyal Hizmetler il müdür yardımcısı Adem Sefa, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Gelal, Organize Sanayi Müdürü Hakan Aras ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, güneş enerji sistemi kurmak isteyen firmaların proje tanıtım dosyalarıyla birlikte müdürlüğe başvurmalarını istedi. Gençtürk, şunları söyledi:

"Dünyamız için sonsuz bir enerji kaynağı olan güneşin ilk doğuşunu gören il ığdır’dır. il özel idaresi adına yapılmış bir projenin ismi olan 'güneş fatura istemez' sloganıyla güneş enerjisinden her alanda kazanç elde edileceği aşikardır. Bu bağlamda Iğdır’ın gelişmesine katkı sağlamak için yüzümüzü güneşe dönmeliyiz. Bize bahşedilen bu nimetin kadrini bilmeliyiz."

SERKAYatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak Aydoğdu'nun verdiği konferansta Iğdır’da güneşe dayalı elektrik üretim yatırım potansiyelini anlattı. Aydoğdu, "Iğdır’ın 2600 saat, yıllık güneşlenme süresi ile yatırımların geri dönüş süresi ortalama 5 yıldır" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!