Ä°GDAÅž (Küçükçekmece'deki patlama) Patlamaya tesisata müdahale neden oldu

Güncelleme Tarihi:

İGDAŞ (Küçükçekmecedeki patlama) Patlamaya tesisata müdahale neden oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2017 17:19

İGDAŞ (Küçükçekmece'deki patlama) Patlamaya tesisata müdahale neden oldu

Haberin Devamı

 

 

İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE'deki patlamayla ilgili İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, patlamaya tesisata müdahalenin neden olduğu belirtilerek, "Patlamanın gerçekleştiği dairenin doğalgaz projesinde 1 doğalgaz sobası ve 1 ocak olmasına rağmen, yapılan incelemede tesisattaki doğalgaz sobasının İGDAŞ’ın bilgisi ve izni olmaksızın söküldüğü belirlenmiştir" denildi.

Açıklama şöyle:

"Bugün saat 14:50 sularında Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi, Yarasa Sokak No:21 adresinde bir patlama meydana gelmiş ve patlamada yaralananlar olmuştur.
Öncelikle söz konusu olayda yaralanan vatandaÅŸlarımıza acil ÅŸifa ve Kanarya Mahallesi sakinlerine geçmiÅŸ olsun dileklerimizi sunarız.Â
Patlamanın ardından 187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine derhal olay yerine giden İGDAŞ ekipleri, itfaiye ve emniyet ile birlikte, incelemelere başlamıştır. Yapılan ilk incelemede, patlamanın söz konusu adresteki binanın giriş katında bulunan dairede meydana geldiği tespit edilmiştir.
Patlamanın gerçekleştiği dairenin doğalgaz projesinde 1 doğalgaz sobası ve 1 ocak olmasına rağmen, yapılan incelemede tesisattaki doğalgaz sobasının İGDAŞ’ın bilgisi ve izni olmaksızın söküldüğü belirlenmiştir. Patlamaya, sökülen doğalgaz sobası hattından sızan gazın neden olduğu düşünülmektedir.  Söz konusu adreste meydana gelen olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma sonucunda netlik kazanacaktır. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!