İGC'den Çetin Emeç mesajı

Güncelleme Tarihi:

İGCden Çetin Emeç mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 13:26

İGC'den Çetin Emeç mesajı

Haberin Devamı

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (İGC) Misket Dikmen, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’in öldürülüşünün 27’inci yılı nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 7 Mart 1990’da öldürülen, basın şehidi Çetin Emeç’i saygı ve özlemle andıklarını belirten İGC Başkanı Misket Dikmen, mesajında şunları söyledi:

“Yaşamı boyunca Türk basınına hizmet eden, yön veren, objektif ve ilkeli haberciliği savunan Çetin Emeç'in öğretilerini yaşatmak için İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Emeç, karanlık güçlerin hedefi haline gelmiş, değerli bir Cumhuriyet aydınıydı. Objektif haberciliğin temsilcisiydi. Onun ilkeleri aradan geçen 27 yılda aşındırıldı, yok olma noktasına getirildi. Gazeteciliğin zorluklar içinde boğuştuğu, işsizliğin demir yumruk gibi üzerimizde dolaştığı, gerçek gazetecilerin parmaklıklar ardı ile tehdit edildiği şu günlerde meslek büyüğümüz Çetin Emeç'i özlem ve saygı ile anıyoruz. Bazı insanlar öldükten sonra bile fikirleriyle ve eserleriyle topluma yön vermeyi sürdürürler. Emeç de basın camiasında bu isimlerden başında geliyor. Ülkemizde, Çetin Emeç’ler, Uğur Mumcu’lar, Abdi İpekçi’ler, Muammer Aksoy’lar, Ahmet Taner Kışlalı’lar ve daha nice kalemler; canları pahasına da olsa kalemlerini asla satmadılar. Meslek ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermediler. Bugün Çetin Emeç gibi gazetecilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha vurguluyor, başta Çetin Emeç olmak üzere Türk basın şehitlerini saygıyla anıyoruz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!