İGC ile Medical Park Hastanesi'nden işbirliği

Güncelleme Tarihi:

İGC ile Medical Park Hastanesinden işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 11:14

İGC ile Medical Park Hastanesi'nden işbirliği

Haberin Devamı

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ile Medical Park Hastanesi arasında işbirliği çalışmalarının artırılması kararı alındı.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Küçüktaşdemir, Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Satılmaz ve Başhekim Yardımcısı Zeki Hozer'i ziyaret etti. İGC Başkanı Misket Dikmen, iki kurum arasında yapılacak işbirliğinin önemli olduğunun altını çizerek, "Basının sağlık algısı ve bu konuyu sunuş biçimi çok önemli. Basının paylaştığı haberlerin doğru bir dille yazılması, etik ve ilkesel değerlere özen gösterilmesi gerekiyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek gazeteciler ile 'Sağlık Haberciliği Sempozyumu' düzenleyebileceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda hastane ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz sempozyum ile gazetecileri sağlık alanında daha donanımlı hale getirebiliriz. Bu eğitimin halkımızın da bu konuda doğru bilgilenmesine büyük yararı olacaktır" dedi.

Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Satılmaz da, cemiyetin kamusal fayda adına yaptığı bu çalışmalardan ve önerilerden heyecan duyduğunu, iki kurum arasında yapılacak çalışmalara destek verebileceklerini söyledi.

Ziyaretin sonunda İGC ile Medical Park Hastanesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği sağlık haberciliğinde etik algısı oluşturmak amacıyla 'Sağlık Haberciliği Sempozyumu' yapılması yönünde prensip anlaşmasına varıldı.

"BİLİME ÖNCÜLÜK YAPIYORUZ"

Ziyarette ayrıca Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer, cemiyet yönetimine Medical Park Hastanesi hakkında sunum yaptı. Hastanenin 6 yılı geride bıraktığını, Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden olduğunu vurgulayan Hozer, 301 yatak kapasiteleri bulunduğunu kaydetti. Bilime öncülük yaptıklarını 46 branşta hizmet verdiklerini dile getirdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!