İftar sofrası bu kez Mut'a kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İftar sofrası bu kez Muta kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 10:54

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında iftar sofrası bu kez Mut İlçesi’nde kurdu.

Haberin Devamı

Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğine MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, meclis üyeleri ve muhtarlar ile yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı.

Yemekte konuşan Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının bereket ve kaynaşma ayı olduğunu söyledi. İftar sofralarını bütün ilçelerde kurduklarını belirten Kocamz, "Amaç sadece iftar açmak değil, bir araya gelip, hemşericilik bilincimizi arttırmak ve Mersin ortak paydasında bir araya gelmek. Ramazan ayının başta sizlere, ailenize Mersinimize, ülkemize ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. İnşallah hep birlikte kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Burhanettin Kocamaz daha sonra kendisine ait bir şiiri okurken, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin düet yaparak seslendirdiği türküler alkış topladı.

Etkinlikler kapsamında Ramazan ayının vazgeçilmez gölge oyunu olan Hacivat ve Karagöz ile Tuzsuz Deli Bekir ortaoyunu sahnelendi. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği oyun, alanı dolduran binlerce vatandaş eğlenceli dakikalar yaşattı. Oyunun hemen ardından ateşbaz Erdal ve Kenya Akrobasi Grubu’nun performansı etkinlik alanında renkli görüntülere sahne oldu. Genç sanatçı Davutcan Akyüz’ün seslendirdiği şarkılar izleyicilerden tam not alırken, bağlaması ile alkış alan Aşık Sefai, şair Ahmet Coşkun, Türk halk müziği sanatçısı Selami Durmuş’un ’Aşık Sefai ile Hasbihal’ performansı Mut halkına unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!