Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Bugün ne pişirsem? Tarifleriyle iftar menüsü

    Hürriyet Haber
    30 Mayıs 2017 - 13:24Son Güncelleme : 30 Mayıs 2017 - 13:24

    İftar öncesi 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımlar örnek menüleri araştırıyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüsünü tarifleriyle derledik. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, Domates çorbası, sebzeli bulgur pilavı, semizotu salatası ve şekerpare tatlısı tarifinden oluşan iftar menüsü!

    İftar menüleri örnekleri 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımların imdadına yetişiyor. Birbirinden lezzetli ve pratik iftar sofraları hazırlamanızı kolaylaştıracak örnek menüleri derledik. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek tariflere bakabilir, dilerseniz de örnek iftar menülerinden faydalanabilirsiniz. İşte, Domates çorbası, sebzeli bulgur pilavı, semizotu salatası ve şekerpare tatlısı tarifinden oluşan iftar menüsü!

    Sizler de günün çorbası, ana yemek, tamamlayıcı lezzetler, tatlı veya içecekten oluşan iftar menülerimizle ramazan sofralarını çok daha kolay hazırlayabilirsiniz. Kişi sayınıza göre tarifleri eleyebilir, damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz. Ayrıca menülere ekleyemediğimiz birçok ana yemek, çorba, tatlı ve salata tariflerini Ramazan Özel Sayfamızdan bulabilirsiniz.

    DOMATES ÇORBASI

    Yazın mevsim domatesleri, kışın ise yazdan hazırlanan konservelerle hazırlanarak mutfağınızdan enfes kokular yayılmasını sağlayan bir lezzet: Domates çorbası.Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 5 adet domates
    • Yarım su bardağı süt
    • Tuz

    Hazırlanması

    1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı bir tavada eritin. 2 tepeleme yemek kaşığı unu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurulan una domates salçası ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Kavurma işlemimi 3-4 dakika sürdürün. 4 su bardağı suyu ekledikten sonra tüm malzemelerin harmanlanması için çırpın. Kaynayana kadar karıştırın, kaynama noktasına geldikten sonra sütü ekleme işlemine geçin. Çorbanızın kesilmemesi küçük bir cezvede ısıttığınız sütü yavaş yavaş, sürekli karıştırarak ekleyin. Sütlü domates çorbanızın lezzetini katlamak için kaşar peyniriyle süsleyebilirsiniz.

    SEBZELİ BULGUR PİLAVI 

    Bulgurun en renkli hali, et ve tavuk yemeklerinin veya sulu sebze yemeklerin yanına nefis bir yancı: Sebzeli bulgur pilavı

    • 1 adet küçük boy kabak
    • 1 adet yeşil biber
    • 1 adet kapya biber
    • 1 adet  soğan
    • 1 adethavuç
    • 1/2 adetpatlıcan
    • 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
    • 2 adet domates
    • 2 yemek kaşığıdomates salçası
    • 1 yemek kaşığıbiber salçası
    • 1 yemek kaşığıtereyağı
    • 1 çay kaşığıkimyon
    •1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
    • 1 çay kaşığıkarabiber
    • 2 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Soğanları ve domatesleri minik minik, havucu, kabağı ve biberleri de küp küp doğrayın.(Soğanın görünmesinden hoşlanmıyorsanızrendeleyebilirsiniz). Alacalı soyduğunuz patlıcanları da küp küp doğradıktan sonra acısını alması içi tuzlu suda bekletin. Ocağa orta boy bir tencere alın. Tereyağını ilave edin. Tereyağı eridiğinde soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Patlıcan, kabak ve biberi ilave ederek karıştırmaya devam edin.Sebzeleriniz kavurulduğunda içerisine bulgur ve domatesi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Ardından salça ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Suyunu da ilave ederek 15-20 dakika kadar pişirin. Pişen pilavınızın kapağını açmadan demlenmeye bırakın. 

    SEMİZOTU SALATASI

    Bol suda yıkana semizotu yaprakları süzme yoğurtla buluşuyor, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle nefis bir lezzete dönüşüyor: Semizotu salatası

    Malzemeler

    • 2 demet büyük boy semizotu
    • 3 diş sarımsak
    • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuz

    Sunum önerisi: Salataya haşlanmış mısır, incecik kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz. 

    Hazırlanışı

    Semizotunun topraklı kök kısımlarını kesip iyice ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, süre sirkeli suda beklettikten sonra doğrama işlemine geçin. Geniş bir salata kasesinde sarımsakları rendeleyin. Süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semizotu yapraklarıyla harmanladıktan sonra salatayı servis tabağına alın. Tuzu, pul biber ve zeytinyağını salatanın sulanmaması için servis esnasında ekleyin.

    ŞEKERPARE TARİFİ

    Baklava kadar zahmetli değil ama şerbetli tatlıların şahı: Şekerpare

    Malzemeler

    • 250 gr. un
    • 60 gr. pudra şekeri – 4 yemek kaşığı
    • 125 gr. tereyağı
    • 25 gr. irmik – 2,5 yemek kaşığı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 25 gr. toz badem – 2 dolu yemek kaşığı
    • 2 adet yumurta
    • 1 avuç fındık– süslemek için

    Şerbeti için Malzemeler

    • 3 su bardağı toz şeker
    • 4 su bardağı su
    • 3 – 4 damla limon suyu

    Hazırlanışı

    Şekerpare tatlısına şerbeti yaparak başlayın. Şerbet için bir tencereye su ve şekeri ekleyin ve kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin. Şerbetiniz soğurken un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın, ortasını havuz olacak şekilde açın, tereyağı ve pudra şekerini ekleyin ve yoğurun. Yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirip, bastırın.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün ve çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra fazla şurubu dökün ve servis edin.

    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı