Gündem Haberleri

    Bugün ne pişirsem? Tarifleriyle iftar menüsü

    Hürriyet Haber
    31.05.2017 - 11:19 | Son Güncelleme:

    İftar hazırlığı yapan ev hanımları saatlerin ilerlemesiyle birlikte ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularını sıklaştırdı. Günün çorbası, ana yemek, tamamlayıcı lezzetler, tatlı veya içecekten oluşan iftar menüsü örneklerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. Yayla çorbası, karnıyarık, zeytinyağlı taze fasulye ve kedi dili pasta tarifinden oluşan 5. gün iftar menüsü detayda!

    İftar menüsü örnekleriyle ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları kolayca yanıt buluyor!Birbirinden lezzetli ve pratik sofralar hazırlamanızı kolaylaştıracak örnek iftar menülerini derledik. Sizler de çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menüleriyle iftar sofralarınızı zaman kaybetmeden kurabilirsiniz. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilir, dilerseniz de örnek iftar menülerinden faydalanabilirsiniz. İşte, yayla çorbası, karnıyarık, zeytinyağlı taze fasulye ve kedi dili pasta tarifinden oluşan iftar menüsü!

    YAYLA ÇORBASI TARİFİ

    Malzemeler:

    2 yemek kaşığı margarin,
    2 yemek kaşığı nane,
    7 bardak su,
    3 bardak yoğurt,
    1 bardak pirinç,
    1 adet yumurt

    Hazırlanışı

    İyice yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 3 su bardağı su ile birlikte haşlamaya bırakın. Pirinçler haşlanırken çorbanızın terbiyesini hazırlamak için yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi haşlanan pirince yavaş yavaş ekleyin. Kalan suyu ekledikten sonra hafifçe sulanan bu karışımı 1-2 taşım kaynatın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağına nane ekledikten sonra çorbanızın üzerinde kaynatın.

    KARNIYARIK TARİFİ

    6 etli patlıcan,
    3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için),
    1 su bardağı zeytinyağı,
    2 çorba kaşığı margarin
    2 orta boy soğan,
    200 gr kıyma,
    1/2 ince kıyılmış maydanoz,
    1/2 çay kaşığı tuz,
    Taze çekilmiş karabiber
    Süslemek için çekirdekleri temizlenmiş 5 tane sivribiber
    1 tane domates,
    1 su bardağı su,

    Hazırlanışı

    Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları acısını almak için 3 çorba kaşığı tuz eklediğiniz suda bekletin. Yarım saat kadar beklettiğiniz patlıcanları iyice kurulayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, patlıcanları bu tavaya koyup, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıp iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp fazla yağlarını süzdürün. Fırınınızı 180 °c'ye getirip, ısıtın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak sote edin. Kıymayı ilave edip suyunu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak kavurun. Küp küp doğradığınız domatesi ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Kızarmış patlıcanları seçtiğiniz fırın kabına yerleştirin. Ortasını bir bıçak yardımıyla yarın ve hazırladığınız kıymalı harcı içerisine yerleştirin. Sivri biberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin. Kaynatmış olduğunuz suyu ilave edin. Tepsiyi fırına yerleştirin ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

    ZEYTİNYAĞLU TAZE FASULYE

    4 taze fasulye,
    4 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 adet büyük boy kuru soğan,
    2 adet orta boy domates,
    3/4 su bardağı sıcak su,
    1/2 tatlı kaşığı,
    1 yemek kaşığı salça,
    Hazırlanışı

    Derin bir tencerede zeytinyağını kızartmaya alın. Kare kare doğradığınız kuru soğanları tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine temizlenmiş, 2 ya da 3’e kesilmiş fasulyeleri ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde fasulyelerin suyunu salıp çekmesini bekleyin. Kavrulan fasulyeleri kabuğu soğulmuş domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra bir iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu, baharatlarını (isteğe göre baharat kullanabilirsiniz) ekleyerek pişmeye bırakın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

    KEDİ DİLİ PASTA TARİFİ

    Malzemeler

    1 paket kedidili bisküvi
    ½ su bardağı sıcak su
    1 çorba kaşığı süt
    1 çorba kaşığı granül kahve ya da Türk Kahvesi
    1 çorba kaşığı toz şeker

    Krema malzemeleri: 2 çorba kaşığı un ½ kilo süt 2 adet yumurta sarısı 1,5 çay bardağı toz şeker 3-4 çorba kaşığı labne peynir 1 paket vanilya Üzeri için 1 çorba kaşığı kakao Kedi dilli tiramisu

    Tarifi hazırlanışı:

    Kedi dilini ıslatmak için su, süt, kahve ve toz şekeri bir kapta karıştırın ve bekletin. Krema için gerekli malzemeleri (labne ve vanilya hariç) çırpma teli ile karıştırın, pişirmeye bırakın. Orta ateşte koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. İlk sıcaklığı geçtiğinde labne ve vanilyasını ilave ederek mikserle çırpın. Kedi dillerini kahveli ve sütlü karışıma batırıp çıkartın. Servis tabağına çok az kremadan dökerek kedi dillerini bir sıra dizin.Üzerine soğuyan kremadan dökün. Tekrar kedi dillerini ıslatarak üzerine dizin. Yine krema dökün ve son sırayı da oluşturun. Kalan kremayı da döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Tiramisuyu servise almadan önce üzerine kakao eleyin. Dilimleyerek servis edin.

     

     

    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı