‘İfşa’ yüzünden Belçika polisi üç günde iki baskın düzenledi

Güncelleme Tarihi:

‘İfşa’ yüzünden Belçika polisi üç günde iki baskın düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 19:46

Darbe girişiminin ardından sosyal medya hesabından terör örgütü ile irtibatlı Belçika’daki kurum veya kişilerin isimlerini paylaşan Hasan Sarıgöz’ün evi, 3 günde 2 kez Belçika polisi tarafından basıldı.

Haberin Devamı

BELÇİKA’da yaşayan Hasan Sarıgöz, darbe girişiminin ardından ‘FETÖ terör örgütüyle bağlantılı’ olduğu gerekçesiyle bazı kurum ve kişilerin isimlerini paylaştı. Paylaşımları için ‘ifşa’ diyen Sarıgöz, “Cumartesi günü ifşa etmeye başladıktan sonra telefon trafiği yoğunlaştı. Türkiye’den arayanlar, araya arkadaş sokanlar, araya akraba sokanlar oldu. ‘Bildiğim doğrulardan vazgeçmem, bu paylaşımları kaldırmam’ dedim. Ertesi gün iş yerime geldim, çalışmaya başladım. Annemden telefon geldi, eve polisin baskın düzenlediğini söyledi” dedi.

GALEYANA GETİRMEKLE SUÇLANIYOR
Polisle yaptığı telefon görüşmesinde ‘halkı, bazı kurum ve kuruluşlar ve kişilere karşı şiddete ve galeyana yönlendirmekle’ suçlandığını öğrendiğini kaydeden Sarıgöz, “Paylaşımlarda kesinlikle şiddete yönlendirme yoktu. Ancak vatandaşlara, bu insanlarla irtibatı ve alışverişi kesmeleri çağrısı yaptım” diye konuştu. Özel birimlerle yapılan baskınlarda polisin evde molotofkokteyli, silah veya patlayıcı madde aradığının kendisine aktarıldığını söyleyen Sarıgöz, ikinci baskının da başka bir karakola ait polisler tarafından akşam saatlerinde, yine özel birimler eşliğinde yapıldığını anlattı.

KESİNLİKLE BU KADARINI BEKLEMİYORDUM
Polislerin gelip dükkanından kendisini aldığını ve ellerini kelepçelediğini kaydeden Sarıgöz, “Bu kadar telefon aramasından sonra bu terör çetesi ve yardakçılarından böyle bir hamle bekliyordum. Ancak bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum. Benim beklediğim mahkeme kararı veya karakola davetti. Ancak bu şekilde adi bir terörist gibi, adi bir suçlu gibi 10 tane polis, 3-5 araba, özel birimlerle 3 günde 2 baskın kesinlikle beklemiyordum” dedi.
İki kez ifadeye gidecek olan Sarıgöz’e el konulan telefonunun da bu cuma günü verilmesi bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!