IFC’den Şekerbank’a 180 milyon TL kaynak

Güncelleme Tarihi:

IFC’den Şekerbank’a  180 milyon TL  kaynak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 21:07

ŞEKERBANK, Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu’ndan (IFC), varlık teminatlı Menkul Kıymet Programı kapsamında 180 milyon TL’lik 5 yıl vadeli kaynak sağladı.

Haberin Devamı

Şekerbank’ın 2011 yılında başlattığı dünyanın ilk KOBİ kredileri teminatlı menkul kıymet programındaki toplam ihraç, böylece 1,6 milyar TL’yi aştı. Türkiye’nin en tabana yaygın KOBİ müşteri portföyüne sahip bankalarından biri olan Şekerbank, söz konusu finansman ile esnaf, işletme ve KOBİ’lere uzun vadeli kredi imkânı sağlayacak. Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, uluslararası finans kuruluşları ile Anadolu’nun KOBİ’leri arasında sürdürülebilir bir finansman köprüsü kurduklarını belirterek, sağlanan kaynak ile yine esnaf, işletme ve KOBİ’lerin üretim ve yatırımlarını destekleyeceklerinin altını çizdi. Taze, 2011 yılında başlattıkları VTMK programı kapsamında bugüne kadar toplam 1.6 milyar TL’yi aşan ihraç gerçekleştirdiklerini belirterek, “Uluslararası finans kuruluşları tarafından özellikle Anadolu’da yerele, üreticiye, esnafa, KOBİ’lere ulaşmada ‘Türkiye’nin anahtar bankası’ olarak konumlanıyoruz. Bilançomuzda bulunan 1 milyar dolara yakın yabancı fonlamanın yüzde 74’ünü tarım, esnaf ve KOBİ müşterilerimiz için edinilen kaynak oluşturmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

IFC Finansal Kurumlar Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Başkanı Manuel Reyes- Retana, “Bu finansman ile IFC’nin Türkiye’deki iki stratejik hedefi doğrultusunda bir yatırım yapmış oluyoruz: KOBI’ler için finansmana erişimin desteklenmesi ve finansal piyasaların derinleştirilmesi. Ekonominin büyük çoğunluğunu oluşturan ve istihdam sağlayan küçük ve orta boyutlu işletmelerin desteklenmesi bu tür inovatif yaklaşımlar büyük önem taşıyor. Bu alanda tüm Türkiye’de yaygın çalışmaları olan Şekerbank ile işbirliğimizi bir kez daha güçlendiriyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!