İEÜ'de kariyer buluşması

Güncelleme Tarihi:

İEÜde kariyer buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 10:38

İEÜ'de kariyer buluşması

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kariyerlerine yön vermeleri amacıyla öğrenci ve mezunlarını, Kariyer Günleri kapsamında insan kaynakları yöneticileriyle bir araya getirdi. Etkinlikte, 50 firmanın insan kaynakları yetkilisiyle 13 uluslararası üniversitenin temsilcisi, mezun ve öğrencilerle mülakat yaptı.

Bilişim, sigortacılık, gıda, dijital medya, otomotiv, turizm, denetim, lojistik, tercüme, tekstil gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü firmalarının yer aldığı İEÜ Kariyer Günleri’nde, öğrenciler mezun olmadan iş bulma imkânını yakaladı, yurt dışında yüksek lisans, doktora kabul şartları ve burslar hakkında bilgi aldı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, öğrencilerin eğitim süreçlerinin her aşamasında iş dünyasıyla birlikte yol aldığını belirterek, "Öğrencilerimizin eğitimleri süresince, staj yapmalarına ve iş yaşamıyla iç içe bir eğitim modelinde olmalarına önem veriyoruz. Kariyer yolculuklarında, yaşamlarına yön vermelerine destek oluyoruz. Sektörlerinde güçlü akademisyenlerimizden teorik ve pratik bilginin harmanlanmış halini alıyorlar. Ardından yaptıkları stajlarında iş yaşamını deneyimliyor, taze bilgilerini pratik yaşamla daha fazla birleştiriyorlar" dedi.

Kariyer günlerinde iş alanlarına göre öğrenci ve mezunlarla firmaların insan kaynakları birimlerinin bir araya gelerek, mülakatlar yaptığını kaydeden Prof. Dr. Muğan, öğrencilerin daha eğitimleri sırasında iş yaşamlarına yönelik bir iletişim ağı kurma olanağı bulduğunu söyledi. Kariyer Günleri’nin öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında önemli bir basamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Muğan, öğrencilerin iş görüşme süreçlerini de deneyimlediğini vurguladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!