İdris Güllüce: Beton makinasının sesinden keyif alırım

Güncelleme Tarihi:

İdris Güllüce: Beton makinasının sesinden keyif alırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 15:19

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bu beton makinası -ben inşaat mühendisiyim- çok keyif alırım onun sesinden böyle pat pat pat vurdukça. Türkiye kalkınıyor, kalkınacak gelişecek" dedi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler’de geri dönüşümden elde edilen 500 bin defterin öğrencilere dağıtımı ve Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm konutlarının temel atma törenine katıldı Esenler Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri’nde çöpten ayrıştırılarak elde edilen defterler, Esenler’deki öğrencilere dağıtılmaya devam ediyor. Bu kapsamda üretilen 500 bin defter daha öğrencilere düzenlenen törenle dağıtıldı.

"EĞİTİM ARACI OLMASINI ARZU EDİYORUZ"

Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Göksu, "Biz çocuklara defteri verirken bu defterlerin çevre ve şehir kültürünün anlatılması açısından eğitim aracı olmasını arzu ediyoruz. Defteri verirken kapağında hangi hikayeden oluştuğunu da çocuklara anlatıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE İYİ BİR NOKTADADIR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise,"Çevre bilinci belediye başkanlarımızın, hükümetlerinin, bakanların uyguladıkları politikalarıyla belli bir noktaya gelmiş durumdadır. Esenler Belediye Başkanımızın yaptığı gibi çevrenin korunması noktasında Türkiye iyi bir noktadadır. Bizim inancımız da bütün yaratılmışların hukukunu koruma, emir şeklindedir" diye konuştu.

BAKAN GÜLLÜCE, GERİ DÖNÜŞÜM MAKİNESİNİN TANITIMINI YAPTI

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, atılan her türlü cam, metal kutu ve ped şişe gibi atıkların karşılığında vatandaşa para puan veren Esmatik geri dönüşüm makinesinin tanıtımını da yaptı. Bakan Güllüce,  makineye attığı atıklar karşılığında kendisine verilen puanı, "Esmatik" kartına yükletti. Yüklenin puanlar karşılığında kendisine ekmek hediye edildi. Ekmeği öpüp başına koyan bakan Güllüce daha sonra geri dönüşüm konusunda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere plaket ve hediyelerini verdi.

Haberin Devamı

"BETON MAKİNESİNİN SESİ BU ÜLKEDE HİÇ EKSİK OLMASIN"

Cevizli Bahçe Kentsel Dönüşüm konutlarının temel atma törenine de canlı yayınla katılan bakan Güllüce, "Beton makinesinin sesi bu ülkede hiç eksik olmasın. Bu beton makinası -ben inşaat mühendisiyim- çok keyif alırım onun sesinden böyle pat pat pat vurdukça. Türkiye kalkınıyor, kalkınacak gelişecek. 2023 ve 2071 hedeflerine gidiyor. O beton pompa vurmaya başlayacak. Türkiye birilerine rağmen kalkınacak. Bu beton pompaları hiç durmasın. Rabbim bu ülkeyi hep böyle kalkındırsın. Silah seslerinin yerine, terörün yerine insanların birbirine acımasızlığı yerine beton santrallerinden beton çıksın ve o beton pompaları insanlara güzel güzel evler, yollar, otobanlar, havaalanları yapsın. Rabbim bunu hep nasip etsin" diye konuştu. Konut sahiplerine ve müteahhitlere hayırlı olsun dileğinde bulunan bakan Güllüce, daha sonra defterlerin öğrencilere teslim törenine katıldı. Okuldaki bazı sınıflara giren bakan Güllüce, defterleri dağıtarak öğrencilere başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!