İdlib'teki saldırı Akhisar'da lanetlendi

Güncelleme Tarihi:

İdlibteki saldırı Akhisarda lanetlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 17:38

İdlib'teki saldırı Akhisar'da lanetlendi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, Suriye'nin İdlib şehrine kimyasal silahlarla yapılan saldırı, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından lanetlendi.

Cuma namazı sonrası Yeni Gülruh Camii önünde bir araya gelen Memur-Sen Akhisar Temsilciliği, Akhisar İmam Hatip Mezunları Derneği, Ensar Vakfı Akhisar Şubesi, Akhisar İlim ve Yayma Cemiyeti ile Özgür-Der Akhisar Temsilciliği üyeleri İbdlib'teki kimyasal saldıyı protesto etti. Sivil Toplum kuruluşlarının protestosuna AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile bazı vatandaşlar da destek verdi.

Basın açıklamasını kalabalık adına Memur-Sen Akhisar Temsilcisi Süleyman Erdem yaptı.

Erdem, açıklamasında, 4 Nisan'da İdlib'de Esed canisinin ölüm makineleri tarafından kimyasal silahlarla çoğu çocuk 150'nin üzerinde insan katledildiğini belirtip, "Esed'in yaşaması için kardelenlerin kanla sulandı, barış ve huzur güvercinleri kanatlarından vuruldu" dedi.

Başta Rusya ve İran olmak üzere rejimi destekleyen bütün unsurlar, son kimyasal katliamdan da, öncekilerden de Suriye rejimi kadar sorumlu olduğuna dikkati çeken Erdem, "Rusya, rejimin Doğu Guta'da gerçekleştirdiği kimyasal katliamdaki tavrını bugün de yineliyor. Esed'i ve rejimini temize çıkarmanın peşinde koşuyor. Güvenlik Konseyi'ne sunulacak tasarıyı veto edeceğini ilan ediyor. Rusya'nın ve Çin'in vetosu; ölümü seyretmekten ve ölü saymaktan başka bir işe yaramayan Birleşmiş Milletler'in defosudur. İnsanlık, vahşete karşı birleşip hem Rusya'yı ve İran'ı hem de Esed'i veto etmelidir" dedi.

Bu vesileyle, bir kez daha İdlib'deki kimyasal katliamı ve sorumlularını lanetliyoruz. Bu saldırıda yaşamını yitirenlere Rahmandan rahmet, yaralananlara Rabbimiz'den acil şifa diliyoruz. Ümmetimizin başı sağolsun" dedi. Açıklaması ardından Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş'in ettirdiği duanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!