İdil şehidi uzman çavuş, Afşin'de gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

İdil şehidi uzman çavuş, Afşinde gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 17:00

Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Mustafa Can Kalfe'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze töreninde, parkasını giydiği şehit oğlunun tabutu ile fotoğrafını öpen baba Ali Kalfe, "Erkekçe karşınıza çıkmadılar, seni kalleşçe vurdular. Hakkım sana helal olsun aslanım, vatan sağ olsun" dedi.


İdil'de dün sabah saatlerinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe'nin cenazesi, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla Malatya'ya, oradan da karayoluyla memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne getirildi. Şehit Kalfe'nin cenazesi, son kez Alparslan Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kalfe için daha sonra Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, İmran Kılıç ve Nursel Reyhanlıoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, şehidin babası Ali, annesi Songül, Bolu'da vatani görevini yapan ağabeyi Osman Kalfe, yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

ANNESİ 'MUSTAFAM' DİYEREK AĞIT YAKTI

Şehidin annesi Songül Kalfe caminin oturduğu giriş bölümünde "Mustafam, Mustafam" diyerek gözyaşı dökerken, oğlunun parkasıyla törene katılan kalp hastası babası Ali Kalfe ile Bolu'da vatani görevini yapan ağabeyi Osman Kalfe ise Türk bayrağına sarılı tabut ve önünde duran fotoğrafı öperek uzun süre gözyaşı döktü. Baba Ali Kalfe, oğlundan helallik isterken "Erkekçe karşınıza çıkmadılar, seni kalleşçe vurdular. Hakkım sana helal olsun aslanım, vatan sağ olsun" dedi.

Özgeçmişi okunan 1'i kız 5 çocuklu ailenin en büyüğünün bir küçüğü olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Kalfe'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, ikindi vakti kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı ve çok sayıda kişinin katılımıyla konvoy eşliğinde Koyuntaş Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖNÜLLÜ OLARAK ŞIRNAK'I SEÇMİŞTİ

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe'nin, vatani görevini tamamladıktan sonra girdiği uzman çavuşluk sınavı kazanarak gönüllü olarak Şırnak'ı tercih ettiği, geçen yıl Ağustos ayında Söğütözü Komando Taburu'nda ilk göreve başladığı ve kısa süre önce de talebi üzerine geçici görevle İlçesi'ne gittiği öğrenildi. Şehit ağabeyi Osman Kalfe'nin ise Bolu'da vatani görevini yaptığı ve tezkeresini almaya 50 günü kaldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!