İdil Biret’e Londra’da doğum günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

İdil Biret’e Londra’da doğum günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 15:14

Dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’in doğum günü, Londra’da kutlandı. Biret, Michael Nebe yönetimindeki The Whitehall Orchestra eşliğinde piyano konseri verdi.

Haberin Devamı

ST. Sepulchre’s Viaduct Kilisesi’nde düzenlenen ve katılımcıların dörtte üçünün İngilizlerin oluşturduğu etkinlikte İdil Biret, Rachmaninoff’un Rhapsody on a Theme of Paganini’sini orkestrayla birlikte seslendirdi. Konser öncesi orkestra şefi Michael Nebe, aynı bestecinin Symphonic Dances, Borodin’in Polovec Dansları’nı çaldı.
Konserin ardından İdil Biret’i tebrik eden Nebe, “İki kez Topkapı Sarayı’nda birlikte konser verdik. Kendisi dünyaca ünlü bir sanatçı. Arkadaşım... Bugün onun doğum gününü kutluyoruz. İyi ki doğdun, arkadaşım” dedi. Nebe, doğum günü hediyesi olarak Biret’e, bir buket çiçek verdi.

KONUKLAR DEFTERE YAZDI

Ardından konuklarla giriş salonuna geçildi. Kutlamalar burada devam etti. Çok sayıda davetli, üzerinde kutlama mesajının yazıldığı masada yer alan deftere doğum günü ve sevgi mesajı yazdı. Davetlilerle sohbet eden İdil Biret, geceden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Biret, “Doğum günüm 21 Kasım’dı. Uzun bir kutlama. İstanbul’da da yapıldı. İnsana zevk veriyor. Hakikaten insan çok duygulanıyor. Fevkalade” dedi.
Kutlamaya, Biret’in eşi Şefik Büyükyüksel de katıldı. Eşini ilk tebrik eden, Büyükyüksel, oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!