İddianın altından Ergenekon çıktı

Güncelleme Tarihi:

İddianın altından Ergenekon çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bütçe konuşmasında Başbakan Erdoğan'a sordu: Hacı Ali Hamurcu Kayseri’de, belediye adına rüşvet aldığını polise anlatıyor. 26 sayfalık itiraf neden 16 sayfaya indi? Hamurcu şu anda nerede?”

Haberin Devamı

Bütçe görüşmelerinden renkli kareler

KILIÇDAROĞLU MECLİS'TE KONUŞTU (WEB TV)

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT (WEB TV)

Kılıçdaroğlu’nun iddialarının altından, “Mason Locası Büyük Üstadı Salih Evcilerli’ye yönelik suikast hazırlığı, Ergenekon davası, Silivri yargılanmaları” çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2011 yılı bütçe konuşmasında “Hacı Ali Hamurcu adında biri yıllardır Kayseri’deki taksi duraklarından, benzin istasyonlarından Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına rüşvet aldığını polise anlatıyor. Polis aldığı ifadeyi savcılığa ulaştırıyor. 26 sayfalık itiraf 16 sayfaya iniyor. Neden 16 sayfaya indi itiraf?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Hangi ifadeler çıkartıldı

“Adalet Bakanı’na soruyorum; Kayseri Belediye Başkanı’yla ilgili rüşvet iddiaları mı çıkarıldı ifadeden? Bu arada suçlanan memur statüsünde olduğu için vali vekili inceleme yapıyor; ‘Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki rüşvet suçu nedeniyle yargılanmalı’ diyor. İmzasıyla gönderiyor; bu kişi 38 gün sonra görevden alınıp Gaziantep’e gönderiliyor.

Savcılık dava açmak için izin talebini yeniliyor. Bakanlık bir kez daha araştırılması izni veriyor. Bu kez başka vali yardımcısı inceleme yapıyor. Kocasinan ve Melikgazi Belediyesi’nden bilirkişi istiyor. Bilirkişiler belirlenmeden, bir gün önce rapor tamamlanıyor. Rapor savcılık soruşturmasına gerek olmadığı yönünde. Vali Osman Güneş de rapora onay veriyor. Vali’nin o sırada kararnamesi çıkmış müsteşarlığa atanmış. Bakanlığa gittikten sonra da müsteşar kimliğiyle, aynı belgeye imza atıyor.

Başbakan Erdoğan’a sorular

Sayın Başbakan’ın vicdanına sesleniyorum. ‘Olayın üzerine gideceğiz’ derseniz, CHP olarak arkanızdayız. Ama yok ‘Biz de müsteşar gibi aynı fikirdeyiz’ derse buraya gelip yolsuzluklara karşı mücadeleden bahsetmeyin. Örneğin ihbarı yapan Hacı Ali Hamurcu şu anda nerede? Bu çok önemli bir soru? Nerede olduğunu
araştırdığı zaman bulacaktır.

Sayın Başbakan’ın bir sözü vardı; ‘Benim mal varlığımı araştıranlar Silivri’de’ diye. Araştırsın bakalım, nerede Hacı Ali Hamurcu? Avukat Yakup Erikel nerededir? Bunu da yanında oturan Sayın Arınç’a sorup öğrenebilir. Başbakan bu konuda hangi belgeyi isterse, katkı vermeye hazırız. Dosyalar masamın üstünde duruyor. Ama ilk vali yardımcısının yazdığı rapor yok. O rapor dava dosyasında da yok.”

Kayseri’den Mason Locası’na

HACI Ali Hamurcu’nun 18 Mayıs 2007’de resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan tutuklandığı; 6 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Ancak Hamurcu’yu, Türkiye kamuoyunun önüne getiren, ortaya attığı iddialar değil Kayseri Açık Cezaevi’nde yattığı sırada 10 Mart 2010’da bir hafta izin alıp 15 Mart’ta İstanbul’a gelmesiyle başladı. Hamurcu’nun, Mason Locası Büyük Üstadı Salih Evcilerli’ye suikast girişimi öncesinde yakalandı. Kılıçdaroğlu’nun ismini andığı Yakup Erikel’in ise Hamurcu’yu telkinleri sonucu suikast girişimine ikna eden Yusuf Erikel’in akrabası olduğu ileri sürülüyor.

Bütçede ‘seviyeli orantılı’ tansiyon

- Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak verdiği ilk bütçe sınavında, “dosyalı” muhalefet yapılırken, tartışmalar eskiye oranla “seviyeli ve orantılı” yaşandı.
- Muhalefet, dış konuları iç siyaset malzemesi yapmadı ve WikiLeaks belgelerine girilmedi.
- Kılıçdaroğlu’nun konuşması boyunca Erdoğan’a bakanlarından not yağdı. Yolsuzluk iddiaları üzerine Kayserili bakan Taner Yıldız telaşlandı.
- Bahçeli’nin sakin üslupla yaptığı konuşma, itirazsız dinlendi. Bahçeli, konuşma sonunda kendini alkışlayan Erdoğan’ı başıyla selamladı.
- CHP’li Kamer Genç’in eski Başbakan Adnan Menderes ile ilgili gafını eleştiren Başbakan’a yanıt verme girişimi, Kılıçdaroğlu’nun el işaretiyle engellendi.

KILIÇDAROĞLU: KAYSERİ'DE ŞEYTAN ÜÇGENİ VAR

ARINÇ: YUSUF ERİKEL İLE HİÇ BİR İLGİM VE ALAKAM YOK

BAŞKAN ÖZHASEKİ: O DOLANDIRICI HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLAN BENİM

BAHÇELİ: AKP'NİN SON BÜTÇESİ OLACAK


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!