İddianame: Bylock çıktı

Güncelleme Tarihi:

İddianame: Bylock çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 00:32

ERGENEKON, Şike, Hrant Dink cinayeti, Odatv, 17-25 Aralık, Selam Tevhid, MİT TIR’ları gibi önemli dava ve soruşturmaların savcı ve hâkimlerinin de aralarında bulunduğu, meslekten uzaklaştırılan 25 hâkim ve savcı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

15 YIL HAPİS TALEBİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 12’si tutuklu 13 firari olan 25 hâkim-savcının ‘FETÖ / PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ergenekon savcılarından Cihan Kansız, Şike davasına bakan mahkemenin başkanlığını yapan Mehmet Ekinci, Ergenekon davasına bakan mahkeme heyeti üyesi Sedat Sami Haşıloğlu, Hrant Dink cinayeti davasının duruşma savcısı Hikmet Usta, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklanan polislerin de arasında bulunduğu 62 şüpheliyi tahliye eden hâkimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik de iddianamenin şüphelileri arasında yer aldı. İddianamede şüpheli 16 eski hâkim ve savcının FETÖ’nün şifreli yazışma programı olan ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi.

‘CEMAAT CUNTASI’
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yargı yapılanmasına ilişkin 216 sayfalık iddianamede, ‘suç faili veya masum olduğuna bakılmaksızın birçok kişiyi yargı eliyle mağdur eden, çözümü mümkün olmayan, abartılı, gerçeklerin gizlendiği, kasıtlı, taraflı ve delilsiz davalar açarak, hukuki temelden yoksun bu davalarla da Türkiye’nin mafya ve terörle mücadele ettiği algısı yaratan örgütün yargı mensuplarının, yargı içerisinde cemaat cuntası şeklinde paralel bir yargı gücü oluşturdukları’ belirtildi. İddianamede hâkim adayı Didem Yaylalı ve hâkim Alaatin Çambel’in örgütün yargıda etkili olduğu dönemde haksızlıklara dayanamayarak intihar ettiği anlatıldı. İddianame İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!