‘İdamla AB bağı kopar’

Güncelleme Tarihi:

‘İdamla AB bağı kopar’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 21:08

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki akşam Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ile önemli bir görüşmeler yaptı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Gabriel’in Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yapacağı ziyaret öncesi Alman mevkidaşını aradı. Görüşmede hem bölgesel konular, hem de referandum ele alındı. Gabriel’in, referandum sonucuyla ilgili tartışmaları izlediklerini, AGİT temsilcilerinin Türkiye’de gözlemlerini itina ile yaptıklarına güvendiklerini, heyetin raporunun ciddiye alınacağı, heyete herhangi bir AB üyesi ülkeden baskı yapıldığı iddialarının doğru olmadığı mesajını verdiği öğrenildi. İdam cezasının yeniden tartışılmasına da dikkat çeken Gabriel, bu cezanın yeniden Türk Ceza Kanunu’na girmesi halinde Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinin kopacağı uyarısını yineledi.

GAZETECİYİ SERBEST BIRAKIN

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano’nun ise Çavuşoğlu’nu Hatay’da gözaltına alınan İtalyan gazeteci ve belgesel yapımcısı Gabriele del Grande nedeniyle aradığı öğrenildi. Alfano, hakları kısıtlandığı için açlık grevine başlayan İtalyan gazetecinin durumunun bir an önce açıklığa kavuşturularak bırakılması talebinde bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!