‘İdam referandumuna’ Almanya’dan izin yok

Güncelleme Tarihi:

‘İdam referandumuna’ Almanya’dan izin yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 10:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, idam kararının Meclis’ten geçmesi halinde imzalayacağını söylemesi ve gerekiyorsa bunun için referanduma gidileceğini açıklaması, Almanya’da yankı buldu.

Haberin Devamı

HAFTALIK olağan basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, “Böyle bir oylamaya Almanya’da izin verilmesi siyasi olarak düşünülemez” dedi. İdam cezasının hem Alman Anayasasına hem de Avrupa’nın değerlerine aykırı olduğunu belirten Seibert, Türkiye’nin kendilerine böyle bir taleple gelmediğini söyledi.

İZİN VERMEYİZ
Der Spiegel’e konuşan SPD Lideri Martin Schulz ise şunları söyledi: “Türkiye’de idam cezasını geri getirmek için yapılacak olası bir referandumda, Almanya’da yaşayan Türklerin oy kullanılması düşünülemez. Türk hükümeti idam cezasını geri getirmek için referandum kararı alırsa, açıkça bilinmeli, Almanya’da yaşayan Türklerin Almanya’da oy kullanılmasına izin verilmeyecek. Değerlerimize ve anayasamıza aykırı olan konularda Almanya’da oylama yapılmasına izin veremeyiz.”
Schulz, bu konuda Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile de aynı görüşte olduklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!