İçten güzelleşmenin sırrı

Sağlıklı beslenme... Bu terim hayatımızda yoğun bir şekilde yer alıyor.

Haberin Devamı

Tabii, bu anlamda bize sunulanlarla ilgili kafamızda pek çok soru oluşmuş durumda. Yeşil çay mı, siyah çay mı? Şeker mi, bal mı?.. Aklımıza takılan soruları Beslenme Uzmanı Dr. Ahmet Karaçam’a sorduk.

Yeşil çay gerçekten siyah çaydan sağlıklı mı?
- Siyah ve yeşil çay aynı bitkiden elde ediliyor. Farklılık, işlenmesi sırasında geçirdiği süreçlerden kaynaklanıyor. Yeşil çay, siyah çaya göre daha az işlemden geçiyor. Genç çay bitkisi az miktarda işlemden geçirilip az miktarda okside olduğundan daha fazla sağlığı koruyucu antioksidanlar içeriyor. Siyah çayda daha az antioksidan bulunuyor. Siyah çay daha çok işlemden geçen, daha çok okside edilen çay... Bu yüzden faydalı antioksidan düzeyi daha düşük. Kadınlarda 2-3 fincan yeşil çay içmek, kalp hastalığı riskini azaltıyor. Erkeklerde ise yeşil çay tüketmek kolestrol düzeyini olumlu yönde etkiliyor.
İçecekleri şeker yerine balla tatlandırmak mı gerekir?
- Şeker ile balın vücutta insülin salınımı üzerine etkileri açısından bir fark yok. Sonuçta her ikisi de tatlı. Dilimizin altında şeker tadını algıladığımızda hormonal süreç başlıyor. Eğer kilo almaya veya çabuk yağlanmaya eğilim varsa, insülin direnci veya diyabet riski söz konusuysa, her ikisine de dikkat etmek gerek... Sağlıklı bireylerden söz ediyorsak, şeker yerine elbette bal kullanılabilir.
Çikolata şişmanlatır mı yoksa mutlu mu eder?
- Çikolata, içerisindeki şeker ve yağ ile yüksek enerji kaynağı. Yakma problemi olan, kilo almaya meyilli, insülin direnci yaşayan veya diyabetiklerin dikkat etmeleri, tüketiminden kaçınmaları gerekli... İşin mutluluk tarafı, serotonin hormonunun salınımı ile ilgili. Yine de yediğini yakamayanlar dikkat etmeli. Her şeye rağmen önlenemeyen yeme güdüsü varsa, bitter çikolata tüketilmeli. Kakao yüzdesi arttıkça çikolatanın endüstriyel katkıları ve şekeri azalıyor çünkü... Yediğini yakabilen, yağlanma sorunu olmayan ve diyabetik risk taşımayanlara 25-50 gramı bir tatlı alternatifi olarak sunulabilir.
Son dönemde katkı maddeli daha kolay sürülebilen margarinler hayatımıza girmeye başladı. Bu bir başarı mı yoksa geçici bir trend mi?
- Endüstriyel anlamda başarı... Ancak insan sağlığı açısından durum farklı; çünkü yağ ne kadar az işlem görmüşse o kadar iyi. Ölçüsünde tüketilmesi kaydıyla...

Haberin Devamı

Yaşlılığın 5 etmeniyle savaşın

Haberin Devamı

UV ışınları, çevre kirliliği, duman, iritasyon, metabolizma... Yaşlılık sürecini hızlandıran bu 5 etmenle nasıl savaşalım? İşte yanıtları...

Çevresel etmenler, cildimizi hem görsel hem de işlevsel olarak tahrip eden ilk yaşlanma belirtilerini oluşturuyor. Buradan yola çıkan Estee Lauder araştırmacıları, cildi tüm gün boyunca en çok tahrip eden ve ilk yaşlanma beirtilerinin oluşum sürecini hızlandıran 5 ana serbest radikal kaynağını saptadı. Ve tüm bu olumsuzluklarla savaşmak için de tek bir krem geliştirdi: “DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Moisturizer SPF 15”...
“DayWear”, geliştirilmiş antioksidan içeriği ve çok amaçlı SPF15 koruması ile Estee Lauder’ın şimdiye kadar ki en iyi koruyucu ve önleyici kremi olarak lanse ediliyor.
-KORUMA: Avrupa standartlarında 3:1 UVB:UVA ışınları dahil geliştirilmiş yüksek koruma...
-ÖNLEME: Tescilli süper antioksidan kompleksi, ileride oluşabilecek yaşlanma belirtilerini önceden belirliyor ve önlemeye yardımcı oluyor.
-İLK YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ AZALTIYOR: Canlandırıcı nem kompleksi ile mat ve donuk görünüm, ince ve kuru çizgilerin oluşumunu azaltıyor. Cildin berraklığının artmasına yardımcı oluyor.
-RAHATLATMA: Taze kokusu, canlandırma hissi veren yaprağımsı yeşillikler ve sulu notaları taşıyor. Aynı zamanda saf yasemin, menekşe ve eşsiz buhurumeryem çiçeğinin getirdiği rahatlatıcı dengeyi taşıyor.

Haberin Devamı

İkinci bebek güzelliği

Drew Barrymore, 13 aylık kızı Olive’in ardından ikinci kez anne oluyor. Hamileliğinde bile kişisel bakımından taviz vermeyen Barrymoore’un makyaj sırlarını öğrenmeye ne dersiniz?

Gece uykuları azalan ve vücutlarıyla birlikte hormonları da değişen anne adaylarının aynaya baktıklarında kendini iyi hissetmeleri mümkün. Drew Barrymore da işte bunun için makyaj çantasını asla yanından ayırmıyor.
Tabii ki makyaj çantasının vazgeçilmezleri arasında aydınlatıcı ürün geliyor. Güzel aktris, bu ürünü elmacık kemiklerinin hemen altına küçük bir yay formu verecek şekilde sürdüğünü söylüyor.
Ardından kaşlarının hemen altındaki kemiklerin üzerine, dudaklar ile burun arasındaki alana da dikey şekilde aydınlatıcı uyguluyor. Böylece klasik makyaj yapma tekniğini değiştirdiği söyleyen oyuncu, bu uygulamanın görüntüsünü inanılmaz derecede etkilediğini anlatıyor.
Peki, makyajda asla vazgeçemediği ürün hangisi? “Kesinlikle kapatıcım” diyen Barrymore, onsuz dışarı çıkmıyor. Cildine pürüzsüz bir görünüm kazandıran stick fondöteni de favorileri arasında...
Drew Barrymore, stilleriyle oynayan kadınları seviyor. Bunlar arasında ilk aklına gelen isimler Jane Fonda, “vintage” Madonna ve Scarlett Johansson... Kendini yeniden keşfetmenin mucizesini yaşadığını da ekleyen sanatçı, doğal makyajın bir kadını her zaman genç ve güzel göstereceğinin altını çiziyor.
Çocukluğundan itibaren makyaj sandalyelerinde büyüyen ve kırmızı rujun en çok yakıştığı Hollywood yıldızları arasında gösterilen Drew Barrymore, ruj sürmenin inceliklerini paylaşıyor:

Haberin Devamı

Kırmızı ruju böyle sürün

1- Renginizi seçin ve fırça yardımıyla ya da doğrudan sürün.
2- Uygulamaya dudak kıvrımından başlayın. Oradan başlayıp tüm dudak bölgesini boyayın.
3- Renk dudaklardan taşmamalı. Bunun için dudak çevrenizi bir kalem yardımıyla belirginleştirebilirsiniz.
4- Rengi diğer taraftaki dudak kıvrımına kadar sürün.
5- Alt dudağınızı ve kalan kısımları da boyadıktan sonra dudaklarınızı birbirine bastırın.

EDİTÖRDEN...

Baştan ayağa Ferragamo

Kendi özüne değer veren erkeğin ruhunu kutlayan bir koku imzası... Elbette derinlemesine tazelik, canlılık ve şıklık katan Salvatore Ferragamo tarzıyla... Güçlü ve maskülen koku, tenlere hafif bir tazelik katıyor. Üst notalarda greyfurt, nane ve limon yaprağı; orta notalarda biberiye ve lavanta; alt notalarda paçuli ve vetiver öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kadınlığın eşsiz kokusu

Aura Loewe, içindeki özel karışımıyla cazibenin kendisi olmak ve şehrin en güzel kadınıyla buluşmak için sabırsızlanıyor. Pembe biber ve bergamotun gizemli kokusu limon dokunuşuyla buluşuyor. Fiyatı: 80 ml’i 249 TL...

Gençlik molekülleri

Collistar’ın gençlik molekülleri içeren “Attivi Puri” serisi sayesinde, günde sadece birkaç damla ile gençliği yakalamak mümkün. Nem ve sıkılık sağlayan hyalüronik asit, cilt hücrelerinin metabolizmasını uyarıyor. Kolajen, kırışıklarla, ciltteki ton ve elastikiyet kaybıyla savaşıyor. Fiyatı, 114 TL...

Seksi bakışlar

Prolash maskara, kirpiklere kusursuz, doğal ve mükemmel şekilde hacim veriyor. Uzun süre kalıcılık ve kirpikleri kolayca kavrama özelliğine sahip ürün, özel fırçası sayesinde kirpiklere sıra dışı hacim vererek anında seksi bakışlar yaratıyor.
Fiyatı, 39 TL...

Yazarın Tüm Yazıları