İçmiyor, koleksiyon yapıyor

Güncelleme Tarihi:

İçmiyor, koleksiyon yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 14:01

İçmiyor, koleksiyon yapıyor

Haberin Devamı

Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/ SİİRT,(DHA)- SİİR'te terzi Abdulcelil Akgül, 20 yıldır topladığı değişik markalardaki sigara paketleri ile koleksiyon yaptı. 15 yıl önce bıraktığı sigarayı artık içmediği için mutlu olduğunu belirten Akgül, "İçmiyorum, koleksiyon yapıyorum" dedi.
Siirt merkezde Küçük Çarşı'da dükkanı bulunan 57 yaşındaki terzi Abdulcelil Akgül, günümüzde kaybolan ve üretilmeyen sigara paketlerini koleksiyon yaparak saklıyor. Daha önce devlet memurluğu yaptığını ve emekli olduktan sonra meslek olarak kendisine terzi atölyesini açtığını anlatan 8 çocuk babası Abdulcelil Akgül, yaklaşık 15 yıl önce sigarayı bıraktığını belirterek, sigaraları hevesten dolayı sakladığını söyledi. Akgül, şunları söyledi:
"Bu sigaralar yaklaşık 20 yıldan fazla bendedir ve onları daha önce özel yaptırdığım vitrinlerde saklıyorum. Bu benim için bir hevestir. Ben sigara kullanmıyorum, saklıyorum, yani bir nevi sigaraları vitrinlere hapsettim. Bu sigaralar arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na ait ve Atatürk'ün içtiği Kulüp markalı sigara da yer alıyor. Bunları biz böyle hatıra olarak saklıyoruz. Bunları içmek amaçlı değil, koleksiyon olarak saklamayı tercih ediyoruz."
"SİGARAYA KARŞIYIM, BURADA HAPSETTİM"
İş yerinde bulunan sigaraları saklamaya devam edeceğini belirten Abdulcelil Akgül, "20 yıldan beri ufak çaplı açtığım iş yerimde otuyorum, asıl mesleğim terziliktir. Yalnız yaptığım mesleğimizin yanında eskiyi ve geçmişi anımsatmak amacıyla yanımda duvarlarda gördüğünüz gibi sigara koleksiyonum mevcuttur. Aşağı yukarı 350 çeşit, 550 adetten fazla eski sigaralar bulunmaktadır. Bunları içme amaçlı değil ve kimseye de tavsiye etmiyorum içmesi için. Bir nevi bütün dünya sigaraya düşman olurken ve yasaklarken, ben de bunları burada sigarayı hapsetmiş durumdayım. 40 yıllık sigaralar da var 30, 35 yıllık olanda var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!