İçmeler, kaymakam ve başkanları ağırladı

Güncelleme Tarihi:

İçmeler, kaymakam ve başkanları ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 16:39

İçmeler, kaymakam ve başkanları ağırladı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'ndeki şifalı sularıyla ünlü içmeler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilce kaymakamları, belediye başkanları ve iş adamlarını ağırladı.



Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen'in ev sahipliğinde Türkiye'de sağlık turizminde önemli bir konuma sahip olan Ekinözü İçmeler'de gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın,  Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve iş adamları katıldı.



Yukarı ve Orta İçmelerde incelemelerde bulunan konuklarına içme suyu ikram eden Nursi Çeleğen, iş adamlarını ilçeye yatırım yapmaya davet etti. Çeke şen şunları söyledi:



"İş adamlarını ben buraya otel yatırımları için davet ediyorum. 3 tane şifa merkezimiz bulunan içmelerde büyük tesisler yaptırarak, yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekmek istiyoruz. Arsa konusunda yatırımcılara belediye olarak yardımcı olacağız. Müteşebbislerin bu yatırımı düşünmelerini istiyorum çünkü burası turizm açısından oldukça kıymetli ve açık bir yer.  Yaz aylarında 80-150 bin kişi arasında yerli turisti ağırlamakta. İçmelere gelen turistlerimizin burada isteklerin başında otel, motel geliyor. Belediye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz ama Kahramanmaraşlı ve Türkiye'deki iş adamlarını içmelere yatırım yapmalarını istiyoruz İçmelerimiz Türkiye'deki 10 içme arasında yer alıyor."



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Ekinözü'nün turizm noktasında Kahramanmaraş'ın önemli bir parçası olduğunu söyledi. Erkoç, “Özellikle yazın İçmeler’imiz Türkiye’mizin dört bir yanından insanları ağırlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, buraların daha güzel olması için her türlü çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!