İçki içmeyen vekile yılbaşı rakısı hediye

Güncelleme Tarihi:

İçki içmeyen vekile yılbaşı rakısı hediye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2001 01:37

Tekel, ekonomik krize rağmen milletvekillerine içki ve sigara hediye etti. Ancak SP ve AKP'li vekillere sadece sigara gönderdi. Bazı AKP’lilere içki de gidince ortalık karıştı. Gelenekçi SP'liler, yenilikçi AKP'lilere, ‘‘Sizdeki değişimi Tekel de farketmiş’’ diye takıldı.

Tekel Genel Müdürlüğü, milletvekillerine yeni yıllarını kutlamak için sigara ve içkiden oluşan hediye paketleri gönderdi. Tekel, paketleri karıştırınca Meclis kulislerini kahkahalara boğan bir yanlışa imza attı.

Tekel’in yılbaşı paketlerinde, sigara, rakı, viski ve şarap başta olmak üzere Tekel ürünü içkiler bulunuyordu. Saadet Partisi (SP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) gönderilen paketlere ise içki konulmamıştı. Ancak Tekel, AKP'li Faruk Çelik, eski FP’li Azmi Ateş ile Cemil Çiçek'e de içkili hediye paketi gönderince ortalık karıştı.

AKP Bursa Milletvekili Faruk Çelik, Tekel'in içkili yılbaşı hediye paketini görünce şaşırdı, çünkü içki içmiyordu. Çelik'in şaşkınlığı, Tekel'den gelen bir telefon üzerine bir kat daha arttı. Tekel'den arayan yetkili, Çelik'e yanlış paket gönderildiğini öğrenince hemen bir görevli göndererek, içki kolisini geri aldırdı.

SP'DEN AKP'YE: ‘DEĞİŞİMİ TEKEL BİLE FARK ETMİŞ’ ESPRİSİ

AKP'liler, bu olay nedeniyle Meclis'teki en büyük rakipleri SP'lilerin iğneli esprilerine hedef oldular. SP'liler, AKP'lilere, ‘‘Yenilikçiyiz diye yola çıktınız ya, sizdeki değişimi Tekel bile farketmiş’’ diye takıldılar.

Tekel, AKP'li Çelik ile birlikte, FP kapatıldıktan sonra AKP ve SP'ye katılmayarak bağımsız kalan milletvekillerinden Azmi Ateş ile Cemil Çiçek'e de içkili hediye paketi gönderdi.

VEKİLDEN BAKANA HEDİYE İÇKİ ŞİKAYETİ

Ateş
ve Çiçek de içkileri Tekel'e geri gönderirken, Ateş'in, kendisine içkili paket gönderen Tekel'i Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'ya şikayet ettiği de öğrenildi. Tekel'in, AKP ve SP'lilere gönderdiği paketlerde sigaranın yanı sıra yeni ürettiği Havana purolarının bulunduğu da öğrenildi.

İçkiyi geri alıp sigara verdiler

Tekel’in AKP Bursa Milletvekili Faruk Çelik'e, gönderdiği hediye paketindeki karışıklık ortaya çıkınca içkiler geri alındı. Diğer AKP ve Saadet Partili milletvekillerine gönderildiği gibi sadece Tekel ürünü puro ve sigaralardan oluşan bir hediye paketi gönderildi. Çelik, Hürriyet'in sorusu üzerine olayı doğrulayarak, ‘‘Meclis'teki odamda otururken bir hediye paketi geldi. Baktım, Tekel'den gelmiş. Paketi açınca baktım, içide şıngır şıngır şişeler. Sonra telefon ettiler, yanlışlık yapıldığını söyleyip içkileri aldılar, sigaralar kaldı’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!