İçki fiyatları ikiye katlanacak

Güncelleme Tarihi:

İçki fiyatları ikiye katlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 15:52

Ak Parti’nin teklifiyle gelen ve dün gece muhalefetin tüm itirazlarına rağmen Genel Kurul’da kabul edilen yasanın 22.00'den sonra bakkal, büfe gibi yerlerde kapalı içki satışını yasaklayan düzenlemenin, alkolün satışını karaborsaya düşürüp, fiyatları ikiye katlayacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Yasanın yürürlüğe girmesinde son sözü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül söyleyecek. Gül, yasayı onaylarsa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Ya da yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade edecek.

4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nda başta olmak üzere bazı kanunlarda değişiklik yapan torba yasa dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi. En çok tartışma ise saat 22.00'den sonra bakkal, büfe gibi yerlerde satışın saat 06.00'ya kadar yasaklanması oluşturdu. Sektör yetkilileri, yasakla birlikte saat 22.00'den sonra satışın el altından yapılma ve fiyatların ikiye katlanması ihtimaline dikkat çektiler.

Haberin Devamı

DÜNYADA İÇKİ YASAKLARI NASIL UYGULANIYOR?

Hemen hemen tüm maddeleri yoruma açık olan yasadaki dershane kavramının dil kurslarını, dans kurslarını, kamu personel sınavı hazırlık kursları gibi kursları kapsayıp kapsamadığı; örgün eğitim kurumları, dershaneler, ibadethanelere 100 metre yasağının; alkol satış ruhsatı olan restoran, bar, bakkal, cafe gibi yere 100 metre mesafede eğitim kurumu açmak isteyenler için de geçerli olup olmayacağı yoruma açık kaldı. Yine açık alanlarda yapılan piknik, düğün, kutlama gibi eğlencelerde alkol tüketiminin mümkün olup olmayacağı da anlaşılamazken; bu konu da kanunun uygulama yönetmeliğine bırakılmış oldu.

 MECLİS'TE GECE YARISI BOMBASI, İŞTE YENİ YASAKLAR

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!