İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de esnafı ziyaret etti (2)

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Soylu, Mardinde esnafı ziyaret etti (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 23:47

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de esnafı ziyaret etti (2)

Haberin Devamı

'BU AZİZ MİLLET KARDEŞLİĞİNDEN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEMİŞTİR'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen toplu iftar programına katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki programda konuşan Bakan Soylu, birlik ve kardeşliğin önemine değinerek, “Eğer bu millet, bin yıldır bu topraklarda bir arada yaşıyorsa, ayakta kalmışsa, yedi düvele karşı Nene Hatunlarıyla, Sütçü İmamlarıyla kurtuluş mücadelesi ile Çanakkale'nin bütün kahramanlığıyla karşı durmuşsa, işte bu birliğin ve kardeşliğin gücüyle durmuştur. İşte bugün hem bu sofradaki, hem de Türkiye'nin her köşesinde kurulan iftar sofraları göstermektedir ki, bu aziz millet kardeşliğinin gücünden hiçbir şey kaybetmemiştir" dedi.
'TÜRKİYE TAM BİR TEYAKKUZLA KIYAM HALİ İÇİNDEDİR'
Türkiye'nin teröre karşı tam bir kıyam halinde olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Bugün tam 10 bin kardeşimizle Lice'de operasyon yapıyoruz. Bingöl kırsalından Lice'ye, Kocaköye, Hani’ye kadar milletimizin birliği için beraberliği için, kardeşliği için huzurumuz için, zenginliğimiz için büyük bir mücadeleyi ortaya koymaktayız. Bir taraftan bu topyekûn mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Türkiye teröre karşı tam bir teyakkuzla kıyam hali içindedir" diye konuştu. 
'BU MİLLETİN BİLEĞİNİ KİMSE BÜKEMEYECEKTİR'
Bu halkın bileğini kimsenin bükemeyeceğini ifade eden içişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kim bizim üzerimize hangi oyunu çevirirse çevirsin, kime destek verilirse, kime isterlerse silah verirlerse versinler, istedikleri santrancı oynasınlar, Türkiye'nin bileğini kimse bükemeyecektir, milletin bileğini kimse bükemeyecektir. Zengin bir ülke olacağız, özgür bir ülke olacağız, dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olacağız ve etrafımızdaki bütün coğrafyaya huzur getireceğiz, Barış getireceğiz, kardeşliği getireceğiz ve bu Mardin'in ortaya koymuş olduğu bu medeniyet anlayışını buradaki binlerle ifade etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu. 
'ARTIK DAĞLARDA PİKNİK YAPMAK İSTİYORUZ'
Geleceğimiz olan çocuklara kardeşliği miras bırakmayı hedeflediklerini anlatan Bakan Soylu, sözlerini şöyle bitirdi:
“Biz çocuklarımıza terörü ve şiddeti miras bırakmayacağız. Biz çocuklarımıza kütüphaneleri miras bırakacağız. Biz çocuklarımıza kardeşliğimizi miras bırakacağız Biz çocuklarımıza Çanakkale'den Mardin'e Edirne'den Kars'a bu coğrafyanın kardeşliğini miras bırakacağız. Biz çocuklarımıza zenginliği miras bırakacağız, Biz çocuklarımıza işi, istihdamı, sabahleyin ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek açılan ve akşama kadar bereketle bollukla bezenen esnaf dükkânlarımızı miras bırakacağız. Sadece Bunları yapmayacağız şehirlerimizi de hizmetle buluşturmak üzere bir gayretin içerisindeyiz. Bu amaçla yaptığımız görevlendirmelerde belediyelerimizde büyük hizmetlerin altına imza atıyoruz. Bir taraftan yol yapmak, bir taraftan kanıyla kanalizasyon yapmak, bir taraftan çocuklarımıza oyun parkı yapmak için kullanan bir anlayışı vatandaşımızla buluşturuyoruz. 23 ildeki cazibe programıyla birlikte Mardin'e binlerce gencimiz iş güç sahibi olacaktır. Özel sektör gelip burada yatırım yapacaktır. Bilmenizi istiyorum, daha yeni başladık. Batıda ne varsa Mardin'de de olacaktır. Mardin'e gelen turist sayımız geçen yılın aynı dönemine göre 82 bin 647 kişi arttı. Biz artık bu dağlarda, yaylalarda, Tendürek'te piknik yapmak istiyoruz. Huzurumuzu kucaklamak istiyoruz. İnşallah bu sofralardaki kardeşliğimizin gücüyle bunu da başaracağımıza inanıyoruz."
Geceyi Mardin’de geçirecek olan Bakan Soylu'nun Midyat İlçesi'nde sahur programına katıldıktan sonra kentten ayrılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!