İçinde nikah dairesi olan alışveriş merkezi

Bu hafta Cuma ekinin sayfalarını Sevgililer Günü’ne tahsis ettik. Ben hiç değilse bu sayfayı, kırmızı kalplerin istilasından kurtarmak için kahramanca mücadele ettiysem de, muvaffak olamadım. Bir alışveriş cadısının, 14 Şubat alışverişini teğet geçmesi ayıp olur dediler; mantıklı geldi.

Tam olarak Sevgililer Günü alışverişinden değilse de konuyla alakalı bir başka şeyden; Wedding Mall’dan bahsedeceğim. Burası, dünyanın içinde nikah salonu bulunan ikinci alışveriş merkezi.
Düşünün artık memleketteki AVM enflasyonunu; sayıları o kadar fazla ki, uzmanlık alanlarına ayrılmaya başladılar.
Bugün Wedding Mall denen çarşı, başta Kuyumcukent’in perakende alanı gibi bir yerdi. Arkadaki atölyelerde üretim yapılacak, bu yeni tür Kapalıçarşı olan dükkanlarda perakende satış yapılacaktı. Fakat o proje rafa kalktı, bu büyük alanı bir evlilik merkezine çevirdiler. Logosu, dekorasyonu, mağaza alanları, marka dağılımı, her şey değişti. İçerideki süs havuzunun yeri bile...
Bir de nikah salonu ve kokteyl alanı eklendi. Nikah salonu, Bahçelievler Belediyesi tarafından işletiliyor.
Wedding Mall’a iki hafta önce gittim. Tabelası asılalı birkaç ay oldu ama içerisi tam kapasitesine ulaşmış değil. Şu anda 92 mağaza açık. Çoğu gelinlikçi. Abiye, davetiye, nikah şekeri, iç giyim, damatlık, ayakkabı, organizasyon mağazaları ile elbette bir dolu kuyumcu var. Akay Gelinlik’in mağazası oldukça büyük. Yemek katı da hizmet veriyor. Zaten nikah dairesi de kokteyl salonu ile birlikte bu katta.
Nikah dairesinin kapasitesi 500 kişi. Farklı büyüklükteki gelin odaları, 5 yıldızlı otel odası gibi. Düğün salonu olarak kullanılan bölüm ise 250 kişilik.
Alışveriş merkezi tamamlandığında mobilyadan beyaz eşyaya, kınadan çeyizliğe, balayından ev tekstiline uzanan evlilik sektörüyle ilgili her sektörden mağazalar yer alacak. Ekim 2011’de en az 250 mağazaya ulaşmayı ve şubat 2012’de de toplam 400 mağaza ile evlilik sektörünün tek merkezi olmayı hedefliyorlar.
Evlilik planları yapıyorsanız, gidip bir bakmaya değer. Aksi halde o kadar gelinlik ve alyans arasında nefes darlığı çekebilirsiniz.

AVM’LERDE SEVGİLİLER GÜNÜ

Üçgünlük kutlama

İstanbul Ataköy’deki Galleria, 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamalarını tüm haftasonuna yaydı. Bugün itibarin üç gün boyunca, birbirinden ilginç süprizler ve canlı gösteriler var. Cem Ceminay bugün 14:00-16:00 arası buradan yayın yapacak. Ceyhun Yılmaz son şiir kitabını imzalayacak. Yarın 16.00’da Anjelika Akbar konser verecek.

Aşk postanesi kuruldu

14 Şubat’a kadar ana aktivite alanında açık kalacak İstinyePark Aşk Postanesi, ziyaretçilerin sevdikleri için yazdıkları mektupları, birbirinden ilginç kartpostalları sahiplerine ulaştırıyor. Özel İstinyePark pulu ile hem yurtiçi hem yurtdışı gönderim imkanı sağlanacak, postaneden ayrıca telgraf da çekilebilecek.

Çorlu’da hediye yağmuru

Çorlu Orion AVM’de, Sevgililer Günü bu yıl bol sürprizli, bol hediyeli ve çok heyecanlı geçecek. 14 Şubat’ta yapılacak çekilişle bir kişiye daire, iki kişiye otomobil ve pek çok kişiye de sürpriz hediyeler verilecek. Bunun için 50 lira ve üzeri alışveriş yapıp kampanyaya katılmanız gerekiyor.

Ağacın üzerindekileri kapın

İstanbul Mecidiyeköy’deki Profilo, Atasay ’ın katkılarıyla bir kampanya düzenliyor. Bir defada veya toplamda 150 lira alışveriş yapan herkes, kalplerden oluşan ağacın üzerindeki hediyeleri kazanma fırsatı bulacak. Hediyelerde boş yok.

ORADA NELER OLUYOR

Sıfır beden kola kutusu

Diyet Pepsi’nin yeni “Skinny” kutusu, dün başlayan New York Moda Haftası’nda, sıfır beden mankenlere eşlik edecek. Yeni kutunun lansmanı, bir dizi moda etkinliği ve kutlama ile yapılıyor. Bu ince uzun ambalajın, günümüz stilini yansıttığını söylüyor Pepsi yetkilileri.

Lady Gaga Vogue’a kapak oldu

Lady Gaga Vogue’a kapak olunca çok sevindi ve kapak fotoğrafını twitledi. Kendisi anlaşılan “bir zamanlar fakir ama onurlu genç vardı ya...” havasına girmiş. Mesajında şöyle yazıyordu çünkü: “Okulda bana tavşan diş derlerdi. Bakın şimdi Vogue’un güzellik kraliçesi oldum!” Ne diyelim; geçmişle hesapları kapatmak lazım. Ancak çirkin ördek yavrusunun kuğuya dönüştüğünü söyleyemeyeceğim.

Mağazada fotoğraf çekimi

DKNY’nin İstanbul Suadiye mağazasında, 14 Şubat’ta özel bir fotoğraf çekimi var. Tüm çiftler ve arkadaşları davetli. 15.00-19.30 arasında DJ Metin Barım’ın yaptığı müziği dinleyebilir, atıştırabilir, sürpriz çekilişlere katılabilir, giderken yanınıza sevgiliniz veya arkadaşınızla çektirdiğiniz fotoğrafı alabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları