‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi!

Güncelleme Tarihi:

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 14:33

İnsanlığın bugün ulaştığı noktaya gelmesinde kendisine en çok yardım eden dürtüsü hangisidir? Elbette merak… Büyük kaşiflerin çoğu "Bunun içinde ne var?" sorusunun ardından gittiler bugüne dek. Tarih keşfedilmesi gereken gizemlerin ardından giden insanların hikayeleriyle dolu. Peki, insanların en çok peşinden koşturan gizemlerin içinde ne var? İşte size bilinen tarihin içinde ne olduğu en çok merak edilen 10 gizemi!

Hayatımızda içinde ne olduğunu merak ederek kaç tane kutu açmış, kaç tane kapı aralamışızdır  hiç düşündünüz mü? Bazen bir şişe kapağı, bazen bir paket lastiğidir içinde ne olduğunu merak ettiğimiz şeyi saklayan. Hayatı heyecanlı kılan da bu gizemleri aralamak, keşfetme dürtümüzü canlı tutmaktır. Ancak içinde ne olduğunu merak ettiğimiz pek çok sorunun cevabı da, ya bizi tatmin etmemiş ya da daha başka gizemlerin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Peki tarih boyunca insanların içinde ne olduğunu keşfetmek için yıllarını harcadığı gizemler hangileri? Sizler için keşfedilen ve hala daha keşfedilmeyi bekleyen 10 büyük gizemin içine doğru bir yolculuk hazırladık...

 

1. PİRAMİTLER

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Dışarıdan bakıldığında kapalı bir kutu gibi görünen piramitlerin içerisinde bambaşka bir dünya bulunuyor. Mesela en çok merak edilen antik Mısır yapısı olan Büyük Piramit'e bir bakalım. Büyük Piramit'te temel olarak 4 bölüm bulunuyor: Yer altı lahiti, Kraliçe lahiti, Büyük galeri, Kral lahiti ve Lahitler bölümü... Kraliçelerin ise her birinin kendi piramidi var… Bölümler arasında en gizemli olan ise yer altı lahiti… İnşaatı yarım bırakılan bu bölümün neden yapıldığı tam olarak henüz anlaşılamamış!

 

2. KRUBERA MAĞARASI

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Gürcistan'da bulunan Abhazya'nın Gagra bölgesinde yer alan 2190 metre derinliğindeki Krubera mağarası, dünyanın şu ana kadar keşfedilebilmiş en derin mağarası olarak biliniyor. Ülkemize çok da uzak olmayan bu egzotik yer 1960 yılında keşfedildiğinde hayretler uyandırmıştı. Kendisine özgü 12 farklı örümcek ve böcek türüne ev sahipliği yapan Krubera Mağarasının dibinde dalış yapılan bir su çukuru bulunmakta!

 

3. BÜYÜK MAVİ ÇUKUR

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Belize'nin 60 km uzağında ve UNESCO koruması altında olan Büyük Mavi Çukur, 300 metrelik çapı ve 124 metre derinliğiyle tam anlamıyla bir doğa harikası. Peki, bu derin ve büyük mavi çukurun içinde ne var? Okyanusların en gizemli noktasının içinde oksijen seviyesi çok düşük... Bu da pek çok deniz canlısının özellikle derinlerde yaşayamamasına sebep oluyor. Yüzeyinde kimi zaman köpekbalıklarının görülebildiği Büyük Mavi Çukur'un zemininde yengeçler bulmak mümkün. 

 

4. 51. BÖLGE

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Peki, ya 51. Bölge? Sahibi Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri olan ve bilindiği kadarıyla uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanılan bölgenin içinde ne olduğuna dair kesin ve net bilgiler yok. ABD hükümeti ısrarla bu alanın içerisinde sadece uçuş testlerinin yapıldığını söylese de bölgede uzaylılarla ilgili çalışmalar yapıldığına dair söylentiler oldukça fazla. 

 

5. PORTA MAGICA

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Roma'ya giden pek çok turistin görmediği, görse bile ne olduğunu bilmediği bu gizemli yapı "Sihirli Kapı" olarak da bilinir. 1600'lerde yaşayan, metali altına dönüştürmeyi takıntı haline getiren Massimiliano Palombara'nın villasının, bir zamanlar kapısı olan bu kalıntı hala bazı kimyagerler tarafından inceleniyor. Bu kapının üzerinde bir formül var ve henüz çözülemese de bir simyacının metali altına dönüştürmek için bu formülü yazdığı iddia ediliyor. 

 

6. BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Dünyanın en gizemli noktalarından biri olan Bermuda Şeytan Üçgeni, pek çok uçak ve gemi kazasına adeta mezar olmuş bir bölge olarak kötü bir şöhrete sahip. Hal böyle olunca, Bermuda Şeytan Üçgeni'nin içinde ne olduğu da büyük merak uyandırıyor. Mevcut bilim, buna sadece ‘aniden değişen hava koşulları, kuvvetli Gulf Stream akıntıları ve su yüzüne çıkan metan gazı’yla cevap veriyor.  

 

7. VOYNICH EL YAZMASI

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Bir sahafın şans eseri bulduğu bu resimli ve özenle hazırlanmış gizemli el yazması, Orta Avrupa’da 15. ya da 16. yüzyılda kaleme alınmış. Bir sahafın şans eseri bulduğu bu resimli ve özenle hazırlanmış bu kitapta kullanılan dil ve yazarı tam bir muamma! Dahası içinde ne hakkında bilgiler olduğunu henüz açıklayabilen çıkmadı! Hala araştırılan metinlere ve çizimlere bakıldığında büyücülükle ilgili bilgiler içerdiği düşünülmekte.

 

8. WOW SİNYALİ

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

"Wow" sinyali olarak bilinen bu olay, uzayda teknolojik açıdan gelişmiş bir yaşam türü olduğunun elle tutulur tek kanıtı olarak gösteriliyor. 1977'de Jerry Ehman adlı bir SETI çalışanının uzayın derinliklerini dinlerken elde ettiği bu mesaj 72 saniye süresince kaydedildi! 120 ışık yılı uzaktaki Tau Sagittarii adlı bir yıldızdan geldiği saptanan mesaj bir anda bilim çevrelerini ayağa kaldırmıştı. Ancak ne var ki, yıllarca Tau Sagittarii ve çevresinden gelecek mesajlar dinlenmeye çalışılsa da bir sonuç alınamadı. 

 

9. RONGORONGO

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Paskalya Adası'nın asıl gizemi Rongorongo adı verilen bir yazı dili. Dünyanın çözülemeyen tek antik dili olan Rongorongo ile yazılmış bir tek kelimenin bile anlamı bilinmiyor. Araştırmacıların yıllardır çözmeye çalıştığı Rongorongo, dil bilimi açısından tam bir çıkmaz sokak çünkü şekillerin bir araya gelişinde herhangi bir sistem bulunmuyor! Harflerin karakter haritaları oluşturularak araştırmalar sürüyor.  

 

10. COCA COLA

‘’İçinde ne olduğu” en çok merak edilen tarihin 10 gizemi

Dünyada peşinden en çok koşulan gizemlerden biri de şüphesiz en çok tüketilen içeceklerin başında gelen Coca Cola'nın formülü. kolanın içinde ne var ? Daha doğrusu kola neyden yapılır ? Buyrun Coca Cola'nın nasıl yapıldığının gizemini sizinle paylaşıyoruz;

 

 

'İLANDIR'

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!