İçimden öylece

Zordur Beşiktaşlı olmak. Yürek ister, sağlam kalp ister. Simsiyah saçları bembeyazdır onların. Acılarla yoğrulur, sevinçlerle büyürler.

Haberin Devamı

Sevinmek için sevmezler. Atatürk’çü ve dünyacıldırlar. Merhametli ve duygusaldırlar. Yenince de, yenilince de sesleri en yükseklere çıkar ta ki semada uçan kartala kadar.

 

Her şeye karşıdırlar. Tiyatro yıkımına, Nükleer hayata,İsrail’ e, PKK’ ya, vs. bir pankartları halen aklımdadır “ Tanka karşı taş, Savaşa karşı Beşiktaş” Bazen kendilerine bile karşıdırlar. Ama toplumların sesleridir onlar.

 

Onlar Süleyman Seba efendiliğini almış bir toplumdur. Çoğu zaman bir kolej takımı denilir onlara. Ya okumuştur ya da arabacıdır onlar. Arabaya merakları dabundandır. (Q7, Ferrari, Mustafa DOĞAN ..)

 

Haberin Devamı

Siz ambleminde Türk Bayrağı olan kaç takım gördünüz. Neden verildiğini bi araştırın okuyun ve gurur duyun. Renk ayırımı yapmayan. Sizler emeklemeye başladığınızda bizler koşuyorduk. Sizlerin abisiyiz, ister kabul edin isterseniz etmeyin. Sizden büyüğüz, ister saygı duyun isterseniz duymayın ama bu gerçekleri değiştiremezsiniz.

 

İlk kurulan spor kulübüdür, en fazla namaglup olarak şampiyon olan takımdır, bir maçta en fazla gol atan takımdır, üst üste en fazla maç kazanan takımdır (13 maç) iki sezonda sadece tek yenilgi alan takımdır, ilk atletizm, voleybol, güreş, eskrim, boks, su altı sporlarını yapan takımdır Beşiktaş.

 

Simgesi Kara Kartaldır. Siz hiç evcilleştirilmiş kartal gördünüz mü ? yadaevde beslenebilen ? göremezsiniz. Kanarya’yı kafes de evde besleyebilirsiniz. Güzel ses çıkartır sizi mutlu eder. Evcildir ve sizlere hiçbir zarar vermez veremez.

 

Siz evcilleşmiş aslan gördünüz mü. Ben canlı gördüm. Biri hayvanat bahçesinde biri de sirkte. İnsanın içi acıyor. Kedigillerden bunlar ama koskoca ormanların kralı iki parça et için sirkte şaklabanlık yapıyor.

 

Haberin Devamı

Kısaca hayatın ta kendisidir Beşiktaş. İster kabullenirsiniz isterseniz etmezsiniz.

 

Düşenin dostudur, düşene tekme vurmaz onlarla alay etmez. Büyüklüğü buradan gelir. Ne aslandan korkar nede evinde kanarya besler. Sevgisi kalbindedir. Öldüğünde tabutunda siyah beyaz bayrağı ister. Helvası yerine o hafta atılacak golleri. Fatiha yerine Beşiktaş marşlarını ister.

 

Kim ne derse desin bu ateş içimizde. Beşiktaşlılık bir duruştur. Çekemeyenleri çoktur.

 

Bugünlerde GS-FB’ler iki büyük vardır diyorlar. Doğru iki büyük onlar. Ama ikinden önce bir gelir o büyükte Beşiktaş’ tır.

 

(Bu yazıyla bazıları kırılacaktır bana ama kabalık etmişsem özür dilerim. Bu da Beşiktaş duruşudur işte.)

Yazarın Tüm Yazıları