İçerideki şıklık

Güncelleme Tarihi:

İçerideki şıklık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kadınlar bilir. İç çamaşırı gizli bir özgüven kaynağıdır. ‘‘Dışarıdan’’ nasıl görünürsek görünelim, bize görünmez bir destek verir iç giyimimiz. Şık görünmenin insanı nasıl iyi hissettirdiği gözardı edilemez değil mi? Ama adı üstünde ‘‘iç’’ giyim, yani dışarıdan bakıldığında şık olup olmadığı belli değil. Peki ‘‘içeriden’’ şık olmak neden iyi gelir bize? Bence yanıt çok basit: Şık iç giyim, bir kadının kendine iltifat etmesinin en iyi yoludur da ondan.

İç giyimine özen göstermek galiba her kadın için geçerli değil. Ama bunun tek nedeni özensiz biri olmak da değil gibi. Çünkü iç giyim, şıklığı bir yana, ‘‘dışarıdaki’’ şıklığa yardımcı olan bir unsurdur; insanın bedenini ve iç giyim malzemesini iyi bilmeyi gerektirir. Ya da şöyle söylenebilir: ‘‘Yanlış’’ seçilmiş bir sutyen, külot ya da kombinezon, dışarıdan görünen şıklıktan epey puan düşürebilir.

İŞİN SIRRI

Artık kadın iç giyimi konusunda o kadar çok püf noktası var ki. İnsan bedeninin konturunu iyileştirmek, kusurları gidermek yalnızca iç giyimle mümkün olabiliyor. İç giyimde gerek malzeme, gerekse model bunun anahtarı. Sözgelimi nasıl küçük göğüsler uygun sutyenle daha iri gösterilebiliyorsa, iri göğüslerin de özel tasarlanmış sutyenlerle daha küçük görünmesi mümkün. Mide kısmı toplu olanlarda bunu saklamak için mideli sutyenler de var. Bunun gibi, külot seçimine bağlı olarak pantolonla arkadan kusursuz bir görüntü sağlayabilirsiniz. Sözgelimi arkası ip gibi olan g-string türü külotla pantolonda hiç bir şekilde külot izi göze çarpmaz. Yine özel tasarımlı külotlarla (popo kaldıran) son zamanlarda çok gözde olan ‘‘havada popo’’ görünümü elde etmek de mümkün.

İç giyim malzemelerinin dış giyim malzemeleriyle de ters düşmemesi gerekir. Kumaşlar uyuşmazsa olabilecek kazaları hanımlar bilirler!

YA TERCİHLER?

Minik bir anketle erkeklerin sevgililerinin iç giyimiyle yakından ilgili olduklarını gördüm. En çok tercih edilen yarı saydam, kaygan (saten gibi) ve dantelli malzemeler. Erkekler genelde önden açılan sutyenleri çok itici buluyorlar. G-string külot da öyle. Popo güzel bile olsa bu tür çamaşırı pek estetik bulmuyorlar(mış). Nedense g-string'i kadınlar da pek tutmuyor ve erkekler pamuklu çamaşırdan hiç hoşlanmıyor! Kombinezon genelde unutulmuş gibi görünüyor. Günlük yaşamda kullanım, ancak özel tercihle sınırlı (25 kadın içinde, pantolonla bile minik bir kombinezon giyen tek bir kişi çıktı). Evet, iç giyim kadınların gizli desteği. Yalnızca kendisi için şık olanlar ya da sürpriz sevenler için...

Gelelim erkeklere...

Boxer ya da slip?

İlk önceleri sadece bir stil sorunuydu, şimdilerde ise erkek iç çamaşırı kadınları baştan çıkarma stratejisinde önemli bir yer tutuyor.

‘‘Boxer sevenlerden misiniz, slip giyenlerden mi?’’ sorusuyla hemen hemen her on yılda bir karşılaşıyor insanlar. Seksenlerden sonra erkek iç giyiminin kadınlar üzerindeki rolü yadsınamaz bir hale geldi.

Bu sadece bir şıklık ve imaj konusu değil, iç çamaşırı seçiminin arkasında çok daha önemli bir konu var. Kadınları baştan çıkarmak, kısaca ‘‘erkeklik’’. Slip'i tercih edenler daha agresif, sportif, genç bir görünüm sunmaya çalışıyor. Boxer giyenler ise daha ince zevkli, zarif, geleneklere bağlı bir adam imajı veriyor.

Kadınlar ve erkeklerin büyük bir bölümü, kendilerine sorulduğunda slipi çok itici buluyor. Genç erkeklerin büyük bölümü boxer'dan yana tercih kullanıyor. Neyse ki kadınlar da aynı fikirde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!