İçel Valisi: Ben yağcı değilim

Güncelleme Tarihi:

İçel Valisi: Ben yağcı değilim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mersin'de iki bakan eşini törenle karşılayan İçel Valisi Şenol Engin, ‘yağcı’ olmadığını iddia ederek, ‘‘Karşılama töreni abartılmışsa, bunun hesabını sorarız. Benim şaşaalı karşılamadan haberim yok’’ dedi.

Son derece üzgün olduğu gözlenen Vali Engin, İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu'nun eşi Hacer Başesgioğlu ile Orman Bakanı Ersin Taranoğlu'nun eşi Melek Taranoğlu için devlet töreni hazırlamadığını söyledi. hha muhabirinin gazetede yayınlanan fotoğrafları gösterip görüşünü sorması üzerine Engin, ‘‘Benim bildiğim, ortada şaşaalı bir şey yok. Gerek emniyete, gerek jandarmaya konuyla ilgili tüm kavşakları tutması için bir emir vermedim. Bu benim dışımda gelişen bir olay. Eskort tahsis edilmesi konusunda da kimseye talimat vermedim. Haber üzerine gerekli araştırmayı ve incelemeyi yaptıracağım’’ dedi.

KARAKTERİMDE YOK

Bakan eşlerine yağcılık olsun diye hiçbir şekilde program hazırlamadığını vurgulayan Engin, şunları söyledi:

‘‘Eşim Emine'nin başkanlığındaki komite 2 aydır gazi ve şehit aileleri için çalışmalar yapıyor. Bu program onlarla komite ve derneğin hazırladığı programdır. İşlemlerin bizimle ve valiliğimizle ilgisi yok. Benim 'Hanımefendi' demem saygılı bir hitaptan başka birşey değildir. Ben yağcı değilim. Yağcılık benim karakterimde yok. Benim yaptığım görgü kurallarından öte bir şey değildir.’’

Engin, Emniyet Müdür Vekili ile birlikte bakan eşlerini il sınırında karşılamasına gerekçe olarak da, ‘‘Bu bizim konukseverliğimizin bir işareti’’ karşılığını verdi. Gezi sırasında Mercedes marka makam otomobilinin kullanılması konusunda da Engin şunları söyledi:

‘‘Eşimin, benim makam aracımı Devlet Taşıt Yasası'na göre kullanma hakkı vardır. Bu nedenle kendisi ve bakan eşleriyle birlikte makam aracımı kullandılar. Bu nedenle ben kırmızı plakayı söktürerek sivil plaka takdırdım.’’ Bu arada, Orman Bakanı Ersin Taranoğlu'nun isim vermeden suçladığı Gazi ve Şehit Asker Aileleri'ne Yardım Derneği Mersin Şube Başkanı Suna Ünlüselek, derneğe bugüne kadar kesinlikle siyaset bulaştırmadıklarını belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!