İÇDAŞ’ın raporuna altın madalya

Güncelleme Tarihi:

İÇDAŞ’ın raporuna altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 13:03

Dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından LACP (League of American Communications Professionals) Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından her yıl düzenlenen ‘2013 Spotlight Awards’ – ‘2013 Yılı Uluslararası İletişim Ödülleri’nde İÇDAŞ altın madalyaya layık görüldü.

Haberin Devamı

İSO 500’de bu yıl Türkiye’nin en büyük 9’uncu firması olan İÇDAŞ’a ait “Sürdürülebilirlik Raporu”, tüm sektörleri içeren değerlendirmede 100 üzerinden 98 puan aldı.

Sürdürülebilirlik raporu, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetişim performans bilgilerinin açıklandığı bir analiz çalışması niteliği taşıyor. Rapor, şirket ve kurumların sürdürülebilirlik performansları ile ilgili bilgileri finansal raporlamaya benzer bir formatta paydaşları ve kamuoyu ile paylaşmasına olanak veren, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetim performanslarını yansıtan beyanlarıdır. Sistematik bir sürdürülebilirlik raporlaması, anlaşılır açıklamalar ve ölçütlerle karşılaştırılabilir veriler sağlıyor.

İÇDAŞ'ın Türkiye’de GRI (Global Reporting Initiative - Küresel Raporlama Rehberi) “A” seviyesinde hazırlanan 5. Sürdürülebilirlik Raporu’nu geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanmıştı. Bu rapor, dünya çelik sektörünün ilk, fosil yakıt kullanılmasına rağmen; enerji sektörünün de ikinci GRI “A” Seviye raporu olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

1970’den bu yana faaliyet gösteren İÇDAŞ, çelik-enerji üretimi, gemi inşası, kara-deniz-demir yolu taşımacılığı ve lojistik faaliyetleri, liman işletmeciliği, madencilik alanlarında faaliyet gösteriyor. İÇDAŞ 5 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!