İç bacaklarınızı bu egzersizlerle sıkılaştırın

Güncelleme Tarihi:

İç bacaklarınızı bu egzersizlerle sıkılaştırın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 11:36

Biçimli bacakların sırrı iç bacakları doğru egzersizlerle çalıştırmaktan geçiyor. İşte bacaklarınızı sıkılaştıracak egzersizler...

Haberin Devamı

Günlük hayatta yaptığımız hareketler ve aktiviteler iç bacaklarımıza etki etmiyor. İç bacakların daha sıkı, daha şekilli bir görünüme kavuşması için özel egzersizler uygulamak gerekiyor. İşte iç bacaklarınızı sıkılaştırmanıza yardım edecek 10 özel egzersiz:

1. Scissor Kicks: Sırt üstü uzanıp ellerinizi kalçanızın altına yerleştirerek belinizi destekleyin. Belinizin düz durduğuna emin olun. Bacaklarınızı havaya kaldırarak bacaklarınız açıp kapanan bir makas görünümünde olacak şekilde sırayla aşağı ve yukarı hareket ettirin. Bacaklarınızın yere değmemesine, parmak uçlarınızın ise yukarı bakmasına dikkat edin.

2. Jogging in Place: Ayaktayken, ilk olarak sağ dizinizi yukarı çekip sol kolunuzu dirsekten bükün. Daha sonra sol dizinizi yukarı çekip sağ kolunuzu dirsekten bükün.

Haberin Devamı

3. Sumo Squat: Bacaklarınız omzunuzun genişliğinden biraz daha fazla açık ayaklarınız dışa doğru bakar pozisyonda, ellerinizi dirsekten büküp iki kulağınızın yanına değecek şekildeyken bacaklarınızı dizden bükerek hafifçe yere çömelip kalkın.

İç bacaklarınızı bu egzersizlerle sıkılaştırın

4. Bridge Exercise: Sırt üstü uzanın. Dizleriniz dirsekten bükülü ayak tabanlarınızı yere basar pozisyona getirin. Ayaklarınız kalça hizasında olmasına dikkat edin. Ellerinizi ise iki yanınıza doksan derece açık olarak uzatın. Belinizi yavaşça yukarı kaldırıp indirerek egzersizi uygulayabilirsiniz.

5. Jumping Jack: Ayakta, kollarınız iki yanda ve dik bir pozisyondayken ellerinizi havaya kaldıracak ve ayaklarınızı omuz hizasında açabileceğiniz şekilde hafifçe zıplayın. Egzersizi yirmi kez tekrarlayın.

6. İtme Hareketi: Sırt üstü yatın. Dizlerinizi karnınızla doksan derece açı yapacak şekilde büküp açın. Ayak tabanlarınızın karşıya baktığına dikkat edin.

İç bacaklarınızı bu egzersizlerle sıkılaştırın

7. Geriye Tekme: Elleriniz ve dizlerinizden destek alacak şekilde yüzünüz yere paralel pozisyonda durun. Önce bir bacağınızı geriye tekme atar şekilde hareket ettirin. Her bacağınız için on beş kere yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

8. Yan Tekme: Ayaktayken uygulayacağınız hareket için bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Bir ayağınızı yukarı kaldırarak dizinizi 90 derece bükün. Ayağınızı diğer bacağınızı önüne getirin, sonra tersi yönünde bacağınızı dümdüz duracak şekilde açın.

9. Ters Plie Hareketi: Sırt üstü uzanın. Bacaklarınız birbirine değecek şekilde doksan derece yukarı kaldırın. Ayak topuzlarınızı birbirine değdirip bacaklarınızı göbeğinize doğru çekin. Ayak içleriniz tavana bakacak şekilde olduğuna dikkat edin. Hareketi tekrarlayın.

10. Bacak kaldırma hareketi: Yan bir şekilde uzanın. Üst bacağınızı dirsekten bükerek doksan derece açı yapacak şekilde yere uzatın. Alt bacağınızı yukarı ve aşağıya hareket ettirin.

BAKMADAN GEÇME!