İbretlik son

Güncelleme Tarihi:

İbretlik son
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 10:30

Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in oğulları ve eski iktidarın seçkinleri, muhalif Müslüman Kardeşler’in işkence gördüğü Tora Çiftliği adlı cezaevine yerleştirildi.

MISIR’da doğumlarından beri ihtişam ve iktidar sarhoşluğu içinde yaşayan Hüsnü Mübarek’in oğulları Cemal ve Alaa, en az Irak’taki Ebu Garip ve Küba’daki Guantanamo kadar tüyler ürpertici üne sahip “Tora Çiftliği” adlı cezaevine kondu. Adı çiftlik olsa da bu yüksek güvenlikli cezaevinin tarımla hiçbir ilgisi yok. Eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in can düşmanı Müslüman Kardeşler örgütü üyeleri için yapılmış dev, gri duvarlarla çevrili tamamiyle beton bir bina. Şimdiyse bir zamanların elit iktidar üyelerini ağırlıyor.

Cemal 23, Alaa 24 numara

Aralarında kimler yok ki: 23 ve 24 numaralı mahkumlar Cemal ve Alaa’nın yanı sıra, “Mısırlılar demokrasiye hazır değil” diyen eski başbakan Ahmed Nazif, eski Meclis Başkanı Zekeriya Nazmi, göstericilere kan kusturan İçişleri eski Bakanı Habib el-Adli, Şura Konseyi Başkanı Saffet Şerif, Bayındırlık eski Bakanı Muhammed İbrahim Süleyman, Turizm eski Bakanı Züheyr Garranah. Şu anda askeri bir hastanede yoğun bakımda olan Hüsnü Mübarek de iyileşmesi halinde Tora Çiftliği’ne konacak ve kaderini bekleyecek. Geçen hafta Fildişi Sahili eski devlet başkanı Laurent Gbabgo’nun eşinin omzunu açıp poz veren isyancı
/images/100/0x0/5641d1a3f018fb2f2cd38e51
askerlerden sonra bu tablo diktatörlerin iktidardan düştükten sonra başlarına ne geleceğinin en somut göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Ne denirse yapıyorlar

Tora’da isim vermeden konuşan gardiyanlara göre Cemal, Alaa ve Mübarek rejiminin diğer önde gelen isimleri şimdi parmaklıklar ardında hem şaşkın hem itaatkar bir tavır içinde. Bir gardiyan, “Ne dersek yapıyorlar. Seslerini bile çıkarmıyorlar” dedi. Mısırlı yazar Muhammed Selmavi, “Bu durumun bize ne faydası olacak. Başımızı hep geçmişe çeviriyor, ileriye bakamıyoruz. Yeni bir sistem için gerçek bir yapılanma çabası, hâlâ başlamadı” yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!