İbrahim Yazıcı Stadı'nda sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Yazıcı Stadında sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 12:20

NİLÜFER Belediyesi'nin yaptırdığı İbrahim Yazıcı Stadyumu’ndaki çalışmalarda sona gelindi.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor’a tarihindeki ilk Süper Lig şampiyonluğunu getirirken kulüp başkanı olan merhum İbrahim Yazıcı’nın adı verilen stadyumda çim serme işleminin tamamlandığını açıkladı. Stadyumda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Bozbey, yapım işlerinin yakın süre içinde tamamlanacağını belirtti. Başkan Bozbey, tribünlerde koltukların montajına başlanacağını vurgularken şunları söyledi:

"Bu tesis, Nilüfer’de çok önemli bir eksiği gidermiş olacak. Stadyumun faaliyete geçmesiyle birlikte konaklama ünitesi dediğimiz otelimiz de hizmete girecek. Konaklama ünitemizde, kentimizdeki ve Türkiye’deki tüm sporculara ev sahipliği yapma imkanı bulacağız. Kentimizde bulunan sporcu kardeşlerimizin de bu alandan yararlanmaları için her türlü kolaylığı sağlayacağız."

Stadyumda sadece spor müsabakalarının oynanmayacağını, aynı zamanda tören ve etkinliklerde de kullanılacağını belirten Başkanı Mustafa Bozbey, açıklamasına şöyle devam etti:

"ÇEVRE DOSTU BİR STAT"

"Stadyumda yağmur suyunu depolayıp, sulama alanlarında kullanacağız. Ayrıca güneş enerji sistemiyle de aydınlatma sorununu çözeceğiz. Bu yüzden çevre dostu bir projedir. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yakın süre içinde Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nu Türkiye’ye, Türk sporuna armağan etmiş olacağız."

SEYİRCİ KAPASİTESİ 6900 KİŞİ

Stadyumda koşu parkuru, dans salonları, güreş, halter, squash, kondisyon ve masa tenisi alanları da yer alıyor. Beşevler Mahallesi’nde bulunan toplam 21 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun 12 bin 500 metrekarelik kullanım alanı bulunuyor. 1000’i kapalı, 5900’ü açık toplam 6900 seyirci kapasiteli olan stadyumda, gelen sporcuların kullanabileceği 128 yataklı konaklama ünitesi ile 475 kişilik restoran da yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!