İbrahim Yazıcı esti gürledi

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Yazıcı esti gürledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 18:01

Bursaspor Divan Kurulu, Kadir Şankaya'nın başkanlığında toplandı. Kurulda, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, futbol takımının durumu, kulübün finansal ve idari durumu hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Bursaspor'un, borcu olmayan nadir kulüplerden biri olduğunu belirten Başkan İbrahim Yazıcı, "Bugün değil yarın önemli. Bu seneyi geçiririz ama seneye zor. Kongre de var. Hazırlanan varsa gönderme yapayım. Bu sene parasal olarak tarihinin en büyük transferlerini yaptık. Ciddi para harcayan kulüpler var şampiyonluk için. Bu kulvarda olmak istiyorsanız, biz de yarışta olmalıyız. Bunun için transferlerimiz iyi olmalı. Bu sene iyi oyuncular aldığımızı düşünüyorum. Neden bunu söylüyorum, devre arasında ne olacak bilmiyorum ama sezon sonunda yine transfer konusu açılacak. Tesadüf şampiyon dediler, tutunamaz dediler ama görünen o ki ertesi seneyi Avrupa Kupaları'na katılan, 3'üncülük derecesi ile kapattık. Üstümüzdeki takımlara ne olacağı da belli değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BANA ÇETE REİSİ DİYORLAR"

Serzenişte bulunan Yazıcı, "Bu seneye bakarsanız talihsiz bir Beşiktaş maçı. Hemen arkasında Sivasspor mağlubiyeti. Galatasaray maçında da mağlubiyeti hak etmedik. Daha kaybedilmiş birşey yok. Zirve takımı olduğumuzu iddia ediyorum. Gelecek sezonun sinyalini de veriyorum. Fenerbahçe'nin borcu 350 milyon TL, Galatasaray'ın 450 milyon TL, Beşiktaş'ın 400 milyon TL. Bu takımların hepsi şampiyonluğa oynuyor, bizim ise borcumuz yok. Ben borçsuz bir Bursaspor vaadinde bulunmadım. Ödenebilir borcu olan Bursaspor olsun dedim. Serzenişte bulunmamak mümkün değil. Kalıcı gelir kaynağı yok. Her zaman bunu söylüyorum ve söyleyeceğim. Kalıcı kaynak sağlanmazsa gelecek açık değil. Şampiyonluk bu şehre farklı bir vizyon ve onur verdi. Onurun sonunda ne oldu, ben hapse girdim. Neydi benim suçum? Bursaspor'un menfaatlerini korumaktan başka ne yapmışım. Aylarca hesap uzmanları denetledi. Şampiyonluğun bedelini ödüyorum. Bana çete reisi diyorlar. Belki bu konuşmalarım da suç olacak, olsun. Ben nasıl çete başı olabilirim? Bu nedenle yine hakim karşısına çıkacağım" şeklinde konuştu.

"ONLAR BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI"

Başka kulübün adını anmak istemediğini ancak bu toplantıda anacağını belirten Yazıcı, "Helal olsun diyorum Fenerbahçe'ye. Savcı açıklayacak ama onlar dünyayı ayağa kaldırdı. Başkanına sahip çıktı. 33 bin kombine satıldı. Dünyada bir ilk, bayan taraftarı stadı doldurdu. Dışarıda bile kaldı. Bugün bize bakın, Trabzonspor maçımız var soruyorum yarısı dolmadığını söylüyorlar. Fiyatları aşağıya çektik.İstanbul kadar pahalı değiliz. Şampiyon olmuş, 3'üncü olmuş stat dolmuyor. 45 bin kişilik stat yapılıyor, o nasıl dolacak merak ediyorum. Bunları tarih yazacaz. Bursaspor zirvede olmazsa Bursa olarak küme düşeriz" dedi.

Haberin Devamı

"ŞİKE İŞLERİNİN ALTINA İMZA ATMAM"

Bu toplantıda iyi şeyler anlatmadığını ifade eden İbrahim Yazıcı şunları söyledi:

"Bugün size iyi şeyler anlatmadım. Şehrin sahip çıkmasını beklerdim. Bu serzenişi kendimde bir hak olarak görüyorum. Benim kimseyle kavgam yok, hesabım yok. Kavgam Bursaspor için. Hesabım olsaydı başka yerde olurdum. Bursaspor'un büyüklüğü herşeyin üzerinde. Bursaspor'a çok şey verdim, helal olsun. Daha da fazlasını vermek isterdim. Benim gibi düşünen insan sayısı çoğalırsa, her sene şampiyon oluruz, ama bizim şehrimizde hasetlik var, kıskançlık var. Bu devam ettikçe hiçbir şey başaramayız. Bursaspor'un haklarını her platformda sonuna kadar savunurum. Son yasa olayları ile ilgili olarak ise Kulüpler Birliği toplantısında şunu söyledim. Bu şike işlerinin altına imza atmam. Çünkü Bursaspor şikeden küme düşmüş bir takım dedim. Ben bunları orada bütün kulüplerin yüzüne karşı söyleyen adamım. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!