İbrahim Erkal'a Başkan Sekmen’den vefa

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Erkala Başkan Sekmen’den vefa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 12:15

İbrahim Erkal'a Başkan Sekmen’den vefa

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- BÜYÜŞÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geçen 11 Mayıs günü hayata veda eden ünlü sanatçı İbrahim Erkal'ın isminin eski Dadaş Sinemasında yapılan Sanat Merkezine verildiğini açıkladı.
    Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar sonucu Dadaş Sinemasında yapılan Sanat Merkezine İbrahim Erkal’ın adı verildi. Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediye meclisinin anlamlı bir karar aldığını ve İbrahim Erkal'ın isminin memleketinde ölümsüzleştiğini belirtti. Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    “Erzurum’un medarı iftiharı İbrahim Erkal’ın acısını halen daha yüreklerimizde hissediyoruz. İlimizin bağrından kopan sanat camiasında sayısız başarılar yakalayan, şehrimizi ve Erzurumluyu en güzel şekilde ülkemizde temsil eden İbrahim Erkal, bu kentin sanat hayatında yetiştirdiği en büyük değerdir. Bizde bu düşünceden yola çıkarak Dadaş Sinemasında gerçekleştirdiğimiz halen daha yapımı süren Sanat Merkezine İbrahim Erkal’ın adını verdik. Kararın alınmasında gereken hassasiyeti gösteren Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Sanatçımızın ailesini de davet ederek, merkezimizin açılışını yapacağız. İnşallah bu merkezde İbrahim Erkal gibi nice güzel sesli sanatçılar nice müellifler ve nice sanatçılar yetişecek."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!