İbrahim Becer, okurlarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Becer, okurlarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 11:06

İbrahim Becer, okurlarıyla buluştu

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde Yazar İbrahim Becer, 'Efraim' adlı kitabını tanıttığı Selçuk Efes Kent Belleği'nde, hemşerileriyle söyleşide buluştu.

Selçuklu Yazar İbrahim Becer, Selçuk Efes Kent Belleği'nde okurlarıyla buluşarak 'Efraim' kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşine "Gerçek hayatta sıradan bir karaktere sahip olan insanların bu vatanı sevme konusunda nasıl birer kahraman oldukları bu kitapta görmenizi istediğim asıl şey" diyerek sözlerine başlayan Becer, "Bu kitapta anlatmak istediğim şey, biz zor şartlarda şunu yaptık; bunu yaptık demek değildir. Bu kitabı, bu romanı yazma amacım günlük olarak sıradan olarak nitelendirebileceğimiz insanların orada bu vatanı, bu ülkeyi nasıl sevdiğini anlatmaktır. Ben Efraim'i, bu ülkeyi bize yurt edebilmek için en başta kaybettiklerimiz, kaybettiğimiz evlatların anneleri, oradan geri dönenler, geri dönse de eskisi gibi olamayanlara adadım" dedi.

Kitabın başkarakteri olan 'Efraim'in aynı zamanda Hz. Yusuf'un iki oğlundan birinin adı olduğunun da bilgisini veren İbrahim Becer, bir dönem romanı olan Efraim'in yazılma sürecinin 2006 yılında başladığını ve bu süreç içerisinde de birçok zorlukla karşılaştığını ifade etti.

BİZİM OLANA DEĞER VERİYORUZ

Söyleşiye katılan Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk'ta İbrahim Becer gibi değerlerin var olmasının büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi. Başkan Bakıcı, "İbrahim Becer'i böylesine güzel bir kaynağı yapıtı ortaya koyduğu için takdir ediyorum. Selçuk'tan böyle değerlerin çıkmasından daha güzel bir şey olamaz. Bu kitabın arkasının da geleceğini düşünüyorum. Selçuk'ta birçok güzel işin ortaya konulduğunu biliyorum. Yürekten inanarak söylediğim bir husus var; biz ne hikmetse uzaktakilere çok daha fazla değer veriyoruz. Ama yanı başımızdaki güzelliği pas geçiyoruz. Bu akşam pas geçmediğimizin bir örneği olarak alınması gerekir. Bu duygular içerisinde İbrahim Becer'e tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum" dedi.

Söyleşi sonunda Selçuklular'a verdiği destekten dolayı teşekkür eden İbrahim Becer, okurları için Efraim'i imzaladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!