İbradı'da ARTOROS heyecanı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

İbradıda ARTOROS heyecanı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 10:45

İbradı'da ARTOROS heyecanı sona erdi

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA) - İBRADI Belediyesi, Ormana Active ve Abdullah Nevzat Özgüven Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ARTOROS Turizm Kültür Sanat Çalıştayı, sona erdi.
ARTOROS Turizm Kültür Sanat Çalıştayı, Muammer Aksoy Kültür Evi'nde yapılan resepsiyon ve sergi açılışıyla sona erdi. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ile Ormana Active Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özgüven'in de hazır bulunduğu sergi ve resepsiyona ARTOROS sanatçılarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Çalışta boyunca yapılan çalışmaların sergilendiği sergi, yoğun ilgi gördü.
Sergi açılışının ardından sanatçılar ve organizasyona destek verenlere plaket verildi.
'İBRADI SANAT KÖYÜ OLACAK'
Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ARTOROS meşalesinin her yıl büyüyerek yanmaya devam edeceğini söyledi. İbradı'nın bir sanat köyü olmak için emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Başkan Küçükkuru, "Çalıştayla sanat Torosların zirvesine taşındı. Sanat sokaklarda, çalıştay alanlarındaki etkinliklerle halkla iç içe girdi. Son yıllarda yaptığımız kültür sanat organizasyonları, İbradı'yı bir sanat köyü olma yolunda emin adımlarla götürüyor" dedi.
DÖRT GÜN SÜRDÜ
İbradı'da 100'e yakın sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, 4 gün sürdü. Sanatçılar, Ormana Bildire Parkı ve İbradı Çarşı Meydanı başta olmak üzere 'Arapastık Kestanesi', Yörük Ali Konağı, Muammer Aksoy Kültür Evi, Ürünlü ve Ormana sokaklarına kurdukları atölyelerde resimden müziğe heykelden, el sanatlarına birçok sanat dalında Workshop grupları oluşturarak sanatlarını halkla bütünleştirdi. Çalıştay boyunca geceleri belgesel ve fotoğraf sunumları yapıldı, şiir ve müzik dinletileri de yapıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!