İbo'ya yapılan ayıp

BUGÜN Atina’da Tük basketbolu için önemli bir sınav var. Hepimizin gönlü Efes Pilsen ile birlikte. Ve hepimiz temsilcimizin bu son engeli de aşıp, Moskova’daki finallere gitmesini arzuluyor.

Panathinaikos-Efes maçının bir başka özelliği de bundan önceki 2 karşılaşmada çıkan olayların bu son final randevusunda gerilimi iyice arttırması oldu.

Karşılaşmanın bir basketbol mücadelesinden çok sinir harbi şeklinde geçeceği de ortada. Bu yüzden baskıyı kaldıracak takımın şansı daha fazla. Son iki maçta yaşanan olaylar gerçekten üzücüydü. En üzücü tarafı da İstanbul’a Milli Takım Kaptanı İbrahim’e karşı takınılan olumsuz tavırdı.

Atina’da oynanan ilk maçta olayları yatıştırmak için üstün bir çaba harcayan İbo, doğrusu burada protestoları hiç hak etmedi. Yunanistan’da Türkiye’yi ve Türk basketbolunu başarıyla temsil eden ve iki ülke arasında barış köprüsü kuran İbo’ya ayıp ettik.

Şimdi yeni bir maç öncesindeyiz. Efes Pilsen gerilimi yüksek bu tür maçları oynamaya çok alışık. Yeter ki, sakin kalsınlar ve Efes gibi oynasınlar. Tahriklere kapılmak ve ona aynı şekilde cevap vermek bu tarihi sınavda çok pahalıya mal olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları