İber'in aşçısından balık yemeği kitabı

Hürriyet Haber
27.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme: 27.09.1998 - 00:01

Antalya İber Otel Belpark Resort'un uluslararası damak ödüllü aşçısı, Fahir Telli, 1998 yılı içinde yayınladığı ‘‘Soğuk Mutfak’’ kitabının ardından, ‘‘Balık Yemekleri’’ kitabını da çıkarttı. Fahir Telli'nin İber Otel'deki mutfağı, ünlü yemek dergisi Dalla Cucina tarafından 1997 yılında ‘‘Akdeniz'in en iyi 10 mutfağı’’ arasında gösterilmiş ve Telli'ye ‘‘Damak Ödülü’’ verilmişti. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de deniz ürünlerinin yetirince değerlendirilemediğini belirten Fahir Telli, balık türlerinin giderek azaldığına işaret ediyor. Telli, buna karşın Türkiye'de turizmin gelişmesinin de etkisiyle balık ve diğer ürünlerden yaplan yemek çeşitliliğinin arttığını belirtiyor.






Etiketler:


    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı