İBB'den son dakika yağış açıklaması...

Güncelleme Tarihi:

İBBden son dakika yağış açıklaması...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 17:57

Kenti etkisi altına alan yoğun yağışlarla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri'nin Çanta bölgesinde metrekareye 118 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Açıklamada, 2 bin 563 yıldırım ve şimşek görüldüğü, 15 yangının çıktığı, yangınların büyümeden önlendiği belirtildi. Sabah saatlerinde etkili olan yağış İstanbullulara bugün çok zor anlar yaşattı. Özellikle sabah saatlerinde yollar, metro istasyonları sular altında kaldı. Sağanak yağış deniz ve hava ulaşımını da olumsuz etkiledi, trafikte uzun kuyruklar oluştu. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Kimi sürücüler canlarını kurtarmak için otomobillerinin üzerine çıkarak bekledi. İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İBB Başkanı Kadir Topbaş Silivri'de açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kenti etkisi altına alarak günlük yaşamı olumsuz etkileyen şiddetli yağışlarla ilgili açıklama yaptı. İBB tarafından verilen bilgilere göre, İstanbul'da en fazla yağış, metrekareye 118 kilogramla Silivri'nin Çanta bölgesine düşerken, en az yağışın olduğu yer ise metrekareye 27 kilogramın düştüğü Terkos oldu.

İBBden son dakika yağış açıklaması...

Silivri'de Gümüşyaka’da da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından botlarla ve iş makineleriyle kurtarıldı. Silivri’nin Çanta ve Değirmenköy bölgelerinde de su baskınlarının yaşandığını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Gümüşyaka’da 200’ü aşkın evi suların bastığını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul il genelinde 18 Haziran 2017 Salı günü sabah 7.30-9.30 saatleri arasında 45-55 dakika süre ile etkili olan şiddetli yağış sonucu farklı bölgelerimizdeki meteoroloji istasyonlarımızdan kaydedilen yağış miktarları grafikte gösterilmiştir. Şiddetli yağış esnasında dakikada 73 şimşek ve yıldırım hadisesi ile yağış boyunca toplam 2 bin 563 adet şimşek ve yıldırım hadisesi gözlemlenmiştir. Yıldırım düşmesi nedeniyle meydana gelen 15 yangın olayına büyümeden müdahale edildi.”

İBBden son dakika yağış açıklaması...

 "GİDECEK YERİMİZ YOK, KAPILARDA KALDIK"

Su tahliyesi yapılan bazı evlerden geriye ise çamur yığını kaldı. 87 Yaşındaki Gülsüm İnce'nin evi de bu evlerden birisi. İnce'nin evi pencerelerine kadar çamura batmış durumda. Sel geldiğinde 7 kişilik ailesi ile birlikte evinde mahsur kalmış. Yürümekte güçlük çeken Gülsüm Teyze'yi damadı kıyıya çıkarırken, gelinleri ve kızı yaşanan duruma isyan etti. Gülsüm teyzenin gelini Şerife Demirci yaşananları şöyle anlattı; "Sele sabah yakalandık. Sular çekildi ama evimize giremiyoruz. Dünya kadar zararımız var. Gidecek yerimiz yok. Kapılarda kaldık". Gülsüm teyze ise sel baskınında çok korktuğunu belirtti.

Haberin Devamı


ÇALIŞMALARI BALKONDAN İZLEDİLER

Öte yandan evlerini su basanlardan bazıları hala evlerinden çıkmış değil. Çalışmaları balkondan izleyenlerin yanı sıra bazıları da su altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. İtfaiye ve belediye ekiplerinin su tahliye çalışmaları devam ediyor.

İBBden son dakika yağış açıklaması...

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, aşırı yağıştan en çok etkilenen Silivri’de incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu.

 150 KONUT TABANLARI KODDAN DOLAYI AŞAĞIDA OLAN YAZLIKLAR ETKİLENMİŞ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağış en çok Silivri ilçemizde etkili oldu. Bu civarda 150 konut tabanları koddan dolayı aşağıda olan yazlıklar etkilenmiş. Ciddi bir şekilde çalışılıyor. Gayretle çalışıp inşallah bu gece yarısına kadar, buradaki sorunu tamamen sona erdirmeye gayret edilecek. Arkadaşlara teşekkür ediyorum mağdur olanlara da geçmiş olsun" dedi.ÿ

Haberin Devamı

 "DEVLETİMİZİN DESTEĞİNİ İNŞALLAH VATANDAŞIMIZA VERECEĞİZ"

Mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin bir soruya Vali Şahin, "Hasar tespitleri yapılıp zararları olan vatandaşlarımızın zararının giderilmesi yönünde sayın Başbakanımız da Bakanımız da beyanatta bulundular. Devletimizin desteğini inşallah vatandaşımıza vereceğiz" diye yanıt verdi.

İBBden son dakika yağış açıklaması...

 "5 DEREDEN 4’NÜ BİTİRDİK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Buradaki 5 dereden 4’nü bitirdik. Derelerde şu anda hiçbir problem yaşanmadı gayet normal. Bu bölgede bulan son dere bunun da ıslahı yapılacak. Bir gerçek var; geçmişte bu bölgeler Çanta bölgesi belde belediyesi olarak Büyükşehir’e bağlı değilken yapılar yapılmış" dedi.

Haberin Devamı

ZAMANINDA PLANSIZ OLDUĞU İÇİN PLANSIZLIĞIN GETİRDİĞİ BİR SIKINTI VAR

Plansız yapılaşmaya dikkat çeken Topbaş, "Bu yapıların taban kodları deniz seviyesinin ÿaltında. Karayolu geçtikten sonra mahsur kalmış alt yapısı yok, atık su kanalları yok. Sıkıntılı ÿbir bölge zamanında plansız olduğu için plansızlığın getirdiği ÿbir sıkıntı var" dedi.ÿ

 "BU BÖLGE 114 KİLOGRAM METREKAREYE KADAR YAĞIŞ ALDI"

Topbaş, Silivri bölgesinin 114 kilogram metrekareye kadar yağış aldığını belirterek, "Mevcut halihazırda, Yapılar var. Bunlar nasıl çözülecek. Dereleri, ıslah edip daha da derinleştirirsek bunları kurtarabiliriz diye yoğun bir çalışma var. İstanbul’un her yerinde olduğu gibi bu bölgede de var. Gereken çalışmalar yürütülüyor. Çok şükür ki can kaybı yok. Bu ciddi bir yağıştı. ÿBu bölge 114 kilogram metrekareye kadar yağış aldı. En büyük yağışı bu bölge aldı. Büyük bir havza var. Arkada büyük ir çanak var. Bu çanağı yaran yağmur, denize erişmek için bu 5 dereyi kullanıyor. 4’ünde problem yok bir tanesinde var. İnşallah bunu da çözeceğiz. Geçmiş olsun" dedi.

Haberin Devamı

İBBden son dakika yağış açıklaması...


 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!